Öğrencilere Eğitimin Yanı Sıra Deneme Sınavı, Soru Bankası ve 1 Öğün Yemek Veriliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘Gelecek eğitimdedir, bilimdedir’ anlayışının yansıması olan öğrencilere ücretsiz kurs desteği, açılan yeni kurs merkezleri ile daha da genişliyor.

21 Kasım 2022 Pazartesi, 10:31
Öğrencilere Eğitimin Yanı Sıra Deneme Sınavı, Soru Bankası ve 1 Öğün Yemek Veriliyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı kurs merkezlerinin sayısı günden güne artıyor. Başkan Vahap Seçer’in, gençliğe ve eğitime verdiği önem ve özenin ürünü olan projelerden birisi konumundaki ücretsiz kurs desteği, öğrenciler ve velilerden de büyük takdir topluyor. Kent genelindeki 17 kurs merkezinde; 4 bin 742 öğrenciye YKS, 1490 öğrenciye LGS hazırlık desteği veriliyor. Büyükşehir kurs merkezlerinden faydalanan toplam öğrenci sayısı 6 bin 232’ye ulaştı.

Özdemir: “Yeni nesil soru çözümlerine ağırlık veriyoruz”

Yeni açılan kurs merkezlerinden birisi olan Kazanlı Kurs Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Rehber Öğretmen Gamze Özdemir, an itibari ile 50 öğrenciye LGS hazırlık hizmeti verdiklerini söyledi. Kayıtların halen devam ettiğini belirten Özdemir, “Öğrencilerimizin sınavda sorumlu olduğu tüm derslerden yararlanmaları adına, derslerimizde konu anlatımlarına ve yeni nesil soru çözümlerine yer verilmektedir. Rehberlik birimimiz her öğrencimizi bireysel olarak yakından takip etmekte ve onların gelişimiyle ilgili, velilerimize geri bildirimlerde bulunmaktadır” dedi.

Demir: “Okulların programına uygun eğitim veriliyor”

Aktif olarak 6 sınıfta ders verdiklerini ve öğrencilere okullarının programlarına göre yardımcı olduklarını söyleyen Çilek Mahallesi Kurs Merkezi Sorumlusu Nazif Demir, “Öğrencilerimize LGS’ye hazırlık dersleri vermekteyiz. Ayrıca her gün bir öğün yemek, deneme sınavı ve soru bankalarımız da ücretsiz olarak kendilerine sunulmaktadır” dedi.

“Hedefim kadın doğum uzmanı olmak”

Kazanlı Mahallesi’nde böyle bir kurs merkezi açılmasının kendisi için çok iyi olduğunu söyleyen ve kurs merkezindeki konu anlatımlarının kendisi için çok verimli olduğunu söyleyen Lila Yorulmaz isimli öğrenci, “Okuldan sonra konu tekrarı yapmış oluyorum. Maddi olarak da bizim için çok iyi oldu. Özel dershaneler en az 20-30 bin TL arası. Bizim o kadar maddi durumumuz yok. Hedefim Eyüp Aygar Fen Lisesi’nde okuduktan sonra, kadın doğum uzmanı olmak” diye konuştu.

“Bu bana çok güzel bir destek oldu. Güven verdi çocuklarımın geleceği için”

Yeni açılan Çilek Mahallesi Kurs Merkezi’nde çocuğunun aldığı eğitimden son derece memnun olduğunu söyleyen Anzılha Pay, “Eğitimden, öğretmenlerden ve müdürümüzden çok memnunuz. Çocuklarımızın geleceği için çok yardımcı oluyorlar. Burası olmasa, ben çocuğumu kursa gönderemezdim. 3 çocuk okutuyorum, kiracıyım, maddi durumum yok. Burası bize çok güzel bir destek oldu” şeklinde konuştu.

“Dershaneler çok pahalı. Burası hem kaliteli, hem ücretsiz”

Çilek Mahallesi Kurs Merkezi’ne gelmeden önce beklentisinin düşük olduğunu, ancak aldığı eğitimlerle beraber bu durumun olumlu yönde değiştiğini anlatan İrem Alpaslan isimli öğrenci, “Bence çok faydalı bir yer. Bana çok şey kattı. Buraya gelince öğretmenler, müdür ve rehberlik çok iyi geldi bana. Dershaneler çok pahalı. Burası da hem kaliteli, hem de ücretsiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”