Mersin Maratonu (Silver Labl) Gümüş Kategoriye yükseldi

Eski Mersin Büyükşehir Belediyes Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Maratonun Gümüş kategorisine yükseltiğini açıkladı.

11 Temmuz 2019 Perşembe, 09:21
Mersin Maratonu (Silver Labl) Gümüş Kategoriye yükseldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
2017 yılında koşulan Uluslararası Mersin Maratonu yapılan değerlendirmeler sonucunda (Bronz Labl)Gümüş Kategoriye yükselmişti.

2018’de yapılan koşu esnasındaki değerlendirmelere göre ise Mersin Maratonu’nun (Silver Labl)Gümüş Kategoriye yükseldiği belirtildi. Mersin’e müjdeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhanettin Kocamaz sosyal medya hesabından duyurdu.

Kocamaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi;


“GÖZÜN AYDIN MERSİN;
Göreve geldiğimiz 2014’ten bu yana Mersin’i bir Spor Merkezi yapma gayretlerimizin her geçen gün yeni yeni neticelerini alıyoruz. Geçen yıl bildiğiniz gibi “Uluslararası Mersin Maratonu” Organizasyon kalitesi bakımından Avrupa Atletizm Federasyonu tarafından 2017’de koşulan Maraton esnasında yapılan değerlendirmeler sonucunda (Bronz Labl)Gümüş Kategoriye yükselmişti.

Şu anda aldığım habere göre İstanbul’dan arayan ve bizim organizasyonlarda da görev alan arkadaşlar 2018 de yapılan koşu esnasında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda da Mersin Maratonu’nun (Silver Labl)Gümüş Kategoriye yükseldiğini belirttiler.

Bu önemli Başarıda bizimle birlikte mücadele eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Farih Çintımar ve Federasyon yetkilileri olmak üzere, Akdeniz Oyunlarının ve bu tür organizasyonların en fazla yükünü çeken dönemin Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Şb.Md.Milli Hakem Vedat Yüksel olmak üzere, organizasyonda görev alan dönemin Genel Sekreteri,Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şb.Müdürlerine, görevli Belediye elemanlarına, Güvenlik Güçlerine, Üniversite öğrencilerine ve Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, sayıları azda olsa sponsor firma yetkililerine teşekkür ediyorum.

Bu sevindirici haber Mersinimiz açısından heyecan verici bir olaydır ve çok çok önemlidir. Bundan sonra hedef Altın Kategoriye yükselmek olmalıdır. Belki de Avrupa’da bu kadar hızlı kategori atlayan bir başka şehir yoktur.
Geçen yıl Avrupa’da 5.,Dünyada yapılan 5000 maraton arasında da 54. sıraya yükselen “Uluslararası Mersin Maratonu” her yıl biraz daha dikkat çeker duruma geliyor. Bilindiği gibi 2014’te ortaya koyduğumuz Mersin’i Sporun Merkezi yapma, Akdeniz Oyunları vesilesiyle Mersinimize kazandırılan tesislerin dolu dolu kullanılması vizyonumuz çerçevesinde “Tour Of Mersin” Uluslararası Mersin Bisiklet Müsabakaları, Ata Sporumuz Güreşle ilgili yapılan atılımlar, Kadın Basketbol Takımımızın üst üste Avrupa’da mücadele etmesi, Avrupa Klüpler Atletizm Şampiyonasının B.Şehir Belediyemizin katkılarıyla iki yıl Mersin’de yapılmış olması, Uluslararası Beac Voley Müsabakalarının bir ayağının Mersin’de yapılması, Bütün Amatör Spor Klüplerimize verilen destekler ve gençlerimizin bir çok dalda Avrupa’da ve Dünya’da elde ettiği başarılar gurur kaynağımız olmuştur.
Bu tür başarıların bundan sonra da artarak devam etmesi en büyük temennimizdir.

Şunu da belirtmek gerekir ki bu tür Organizasyonların yükü sadece Belediyeye bırakılmamalı, Kentin paydaşları da taşın altına ellerini koymalı, bu kentten kazananlar en azından sponsorluk destekleriyle belediyeye yardımcı olmalıdır.

Herkeste bilir ki pilava dökülen yağ araya gitmez! Ben şu konuya da yürekten inanıyorum.  Kent topyekün meseleye sahip çıkarsa yarınlarda Mersin çok daha iyi ve güzel olacaktır. Çünkü spor barış ve kardeşlik demektir. Spor Mersin gibi demografik yapısı karmaşık olan yerleşim bölgelerinde Kente olan bağlılığı artırır, aidiyet duygusunu geliştirir.Bu vesileyle Maratonda varmaya muvaffak olduğumuz “Gümüş Kategori” Mersin’imiz için hayırlı olsun diyor, bütün Hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor