Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun Startını Başkan Seçer Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nun uzun ve kısa parkurunda toplam 69 yüzücü yarıştı.

18 Ekim 2021 Pazartesi, 13:11
G: 18.10.2021 - 13:48
Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun Startını Başkan Seçer Verdi
-

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tarihinin ilk yüzme maratonu olan “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde 1200 metre ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluşan maratonda, aralarında farklı şehirlerden katılımcıların da yer aldığı toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attı. 40 yüzücünün kıyasıya mücadele ettiği 8 bin 400 metrelik parkurun startını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi

Akdeniz’in mavi sularında kıyasıya mücadele yaşandı
Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun ilk yarışı olan 1200 metrelik kısa parkur, sabah saat 10.00’da Mezitli ilçesi Viranşehir Sahili’nde 29 yüzücünün katılımıyla başladı. Maraton’un ikinci yarışı olan 8 bin 400 metrelik uzun parkurun startı ise saat 11.00’de verildi. Yarış öncesi başlangıç noktası olan Mersin İdman Yurdu Meydanı’na gelerek yüzücülerle buluşan Başkan Seçer, 8 bin 400 metrelik uzun parkurun startını verdi. Yüzücüler Akdeniz’in mavi sularında kıyasıya mücadele ederken, yüzücülerin yakınları da bitiş noktası olan Soli Pompeiopolis Parkı’nda heyecan dolu bekleyiş yaşadı.
Maraton öncesi Soli Pompeiopolis Parkı yanındaki alanda kurulan fuarda, konserler ve dans gösterileri yapıldı. Merkez ilçelerin yanı sıra Mut ve Silifke’den gelen toplam 120 üretici kadın da 60 stantta ürünlerini satma imkanı buldu. Ayrıca maraton sabahında, Büyükşehir’in Sosyal Hizmetler Dairesi personeli tarafından “1 Ekmek 1 Çorba” aracından alandakilere çorba ikramı yapıldı.

“Kültür, sanat ve spor etkinliklerine önem veriyoruz”
Başkan Seçer, yüzme maratonunun Mersin için önemine dikkat çekerek, “Mersin’in hem tanıtımı hem özelliklerinin ortaya çıkarılması hem de kentin hareketliliği, insanların bir araya gelmesi açısından önemli. Etkinlik, her zaman insanları bir araya getiren, mutlu eden, hoş zamanlar geçirmesine vesile olan, hayatına renk katan aktiveler. Bugünkü yüzme yarışımız da bunlardan bir tanesi. Birçok alanda aslında Mersin’de yenilikler var. Etkinliklere önem veriyoruz. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine önem veriyoruz” diye konuştu.
Hayata geçirdikleri Kır Çiçekleri projesi hakkında da bilgiler aktararak, spora verdikleri önemi bir kez daha hatırlatan Seçer, “Mersin’i bir spor kenti, sanat kenti, kültür kenti yapma yolunda bugün yapacağımız yarışma aslında bir nokta. Çok daha büyük işler yapacağız” dedi. Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nu geleneksel hale getireceklerini belirten Seçer, “1 yıl ya da 2 yıla matuf değil de belirli süre aralıklarında; bu yılda bir, 2 yılda bir, 3 yılda bir dünyada örnekleri vardır ama bunu uluslararası boyuta da taşımak aslında nihai hedefimiz. Bunları da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Mersin’i bir spor kenti yapmak istiyoruz”
8 bin 400 metrelik uzun parkurun sonlanmasının ardından Başkan Seçer, dereceye giren yüzücüler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Dereceye girenleri kutlayan Seçer, “Bu başarıları uluslararası arenada da taçlandırırlar diye umut ediyorum. Mersin’i bir spor kenti yapmak istiyoruz. Buna da çok uygunuz. Bir deniz kentiyiz; başta yüzme ve deniz sporları, yelken gibi optimist gibi birçok konuda başarılı olabiliriz. Ben kazanan ve kazanmayan tüm sporcularımızı canı yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“O an tek düşündüğüm bir an önce bitirmekti, birinci olabilmekti”
8 bin 400 metrelik parkurun kadınlar genel klasmanında birincisi olan 14 yaşındaki Ada Liza Çelik, “Bir ara gerçekten yapamayacağımı düşündüm ama bir şekilde bitirdim. O an tek düşündüğüm bir an önce bitirmekti, birinci olabilmekti. O kadar yüzdükten sonra boşa gitmesini istemedim” dedi. Mersin’de böyle bir yüzme yarışının olmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Biz açık suda farklı illerde giriyorduk. Mersin’de girmek güzel oldu” diye konuştu.

“Vahap Başkan’a teşekkür ediyorum bu programı yaptığı için”
15 yaşında 8 bin 400 metrelik uzun parkurda kulaç atan ve birinci olan Eren Yarar, ilk defa bir yüzme maratonuna katıldığını belirterek, “Heyecanlıydım. Bence fena yüzmedim, güzel yüzdüm. Son 1 kilometre kala bayağı yoruldum. Bitmeyecek sandım ama güzeldi” dedi. 1 saat 52 dakika 30 saniyede yarışı tamamlayarak birinci olan Yarar, “Vahap Başkan’a teşekkür ediyorum bu programı yaptığı için” diye konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum bana bu mutluluğu yaşattığı için”
28 Ağustos 1979’da Manş Denizi’ni yüzen ilk Türk kadın Nesrin Olgun Arslan da tarihi bir ilkte Soli Pompeiopolis’te Mersin’in güzel denizinde yüzmenin harika duygular yaşattığını söyledi. Arslan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bir kere daha teşekkür ediyorum bana bu mutluluğu yaşattığı için. 1200 metrede yarıştım. 32 dakikada bitirdim. Aslında 30 dakikada yüzerim diyordum ama 2 dakika geç bitirdim. Ama müthiş keyifliydi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bu yarışın uluslararası hale gelmesini istiyorum. Başkanım Vahap Seçer’e de sonsuz teşekkürler. Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum Başkanım’a” dedi.

Dereceye giren yüzücülere ödülleri verildi
Uzun parkur yüzme yarışında dereceye giren 14-15 yaş erkek ve kadın yüzücülere ödüllerini Başkan Seçer verdi. 14-15 yaş kadınlarda birinciliği Ada Liza Çelik, ikinciliği Ceren Gürpınar ve üçüncülüğü Elen Varak aldı. 14-15 yaş erkeklerde ise birinciliği Eren Yarar elde etti ve aynı zamanda parkur rekoru kırdı. İkinciliği Halil Giran, üçüncülüğü de Ufukcan Kaynak aldı.
Uzun parkur 16-17 yaş kadınlarda dereceye girenlere ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış verdi. 16-17 yaş kadınlar kategorisinde birinciliği Melissa Öner, ikinciliği ise Cemre Tekbulut aldı.
43-48 yaş erkeklerde dereceye giren yüzücü eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu oldu.
49-54 yaş erkekler kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bedri Dursun verdi. Bu kategoride birinciliği Tunç Günal, ikinciliği Tolga Han Değirmenci, üçüncülüğü ise Volkan Nalbantoğlu aldı.
55-60 yaş erkekler kategorisinde dereceye giren yüzücülere ise ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok verdi. Bu kategoride birinciliği Erman Akkaya, ikinciliği Suat Gürışık aldı.
61 yaş erkekler kategorisinde ödüle hak kazanan Selami Aksoy’a da ödülünü Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın olan Nesrin Olgun Arslan verdi.
Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun 1200 metrelik kısa parkurunda dereceye girenlere de ödülleri ve hatıra madalyaları verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor