Mersin Büyükşehir, Tarihi Taşhan’da Keyifli Bir Müzik Akşamı Yaşattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde tarihi Taşhan’da vatandaşlara klasik müzik gecesi düzenlendi.

18 Ekim 2021 Pazartesi, 13:08
Mersin Büyükşehir, Tarihi Taşhan’da Keyifli Bir Müzik Akşamı Yaşattı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut ilçesinde bulunan tarihi Taşhan’da vatandaşlara keyifli bir klasik müzik dinletisi sundu. Taşhan’da düzenlenen etkinliğin tadını çıkaran vatandaşlar, sahne alan sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Tarihi Taşhan Büyükşehir’le canlanıyor

Büyükşehir, tarihi Taşhan’da düzenlediği etkinliklerle hem vatandaşlara sosyalleşme imkanı sunuyor hem de üretici kadınlara kurdukları stantlarda satış yapma imkanı yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmen ve öğrencileri sahne aldı. Mut’taki her yaştan vatandaşlar Taşhan’ın tarihi ortamında klasik müzik dinletisinin keyfini çıkardı.

“Bu tarz etkinliklerle hem sosyal hayatı, hem de Taşhan’ı canlandırmak istiyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, bu tür etkinliklere önem verdiklerini dile getirerek, “Çünkü üretici kadınlarımız da var. Onlara bir satış alanı oluşturduk. Tarihi mekanı canlandırmaya çalışıyoruz. Sosyal hayat ihtiyacı çok fazlaydı kadınlar arasında, onu oluşturmak için etkinliklere biraz yoğunluk verdik. Yıllardır kapalı olan bir mekan. Taşhan, memleketimiz için bir değer. Bu tarz etkinliklerle de hem sosyal hayatı hem de Taşhan’ı canlandırmak istiyoruz” dedi.

Müzik dinletisinde Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmen ve öğrencilerinin ücretsiz sahne aldıkları belirten Dokucu, “Çok keyifli bir gece oldu” diye konuştu.

“Bu gece farklı bir kültürü, farklı bir değeri Mut halkına yaşatmaya çalıştık”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Taşhan’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kendi kimliğini bulmaya başladığını söyledi. Taşhan’ın, Türkiye genelinde ses getirecek bir noktaya ulaşabilmesi için bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduklarını dile getiren Arslan, “Sanıyorum bundan sonra hem üretici kadınlarımız hem Mersin halkı Taşhan’ın sosyal aktivite aşamasında kültürel etkinliklerin devamında öncülük yapacaktır. Bu gece farklı bir kültürü, farklı bir değeri Mut halkına yaşatmaya çalıştık. Dolayısıyla emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Üniversitesi yetkililerine, görev alan sanatçılara, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Tarihi atmosferin vermiş olduğu doku inanılmaz”

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Betül Yarar, tarihi bir mekanda sahne almanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirerek, vatandaşların kendilerini ilgiyle dinlediklerini söyledi. Yarar, “Bugün burada konservatuvar öğretim üyeleriyle birlikte, öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte bir müzik dinletisi sunduk. İlk başta şan bölümü öğrencilerimiz yarım saatlik bir dinleti sundular. Ardından müzik bölümü öğretim üyelerimiz güzel bir dinleti yaptılar. En sonunda bir takım hafif müzik şarkılarıyla renklendirerek programı bitirdik. Bu tarihi atmosferin vermiş olduğu doku inanılmaz” dedi.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Alper Tunga Özcan, Mut ilçe halkıyla ilk defa tanıştıklarını ve çok memnun olduklarını ifade ederek, “Bundan sonraki etkinliklerde de beraber olmayı temenni ederiz” dileğinde bulundu.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi İrem Topçu, “Atmosfer gerçekten çok güzel. Tarihi bir yerde olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Bir daha olsa elbette gelmek isterim. Burada bulunmak, konser vermek, halkla birlikte olmak çok güzel” dedi

“Ruhumuzun gerçekten çok ihtiyacı vardı böyle bir etkinliğe”

Taşhan'daki üretici kadınlardan Serpil Cengiz, dinletiden büyük keyif aldığını belirterek, “İnanılmaz mutluyuz, o kadar iyi geldi ki. Ruhumuzun gerçekten çok ihtiyacı vardı böyle bir etkinliğe. Bu kadar kargaşa, bu kadar karmaşanın içerisinde böyle bir dinleti beni gerçekten çok mutlu etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, sanatçı arkadaşlarımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Çok keyifli bir akşamdı”

Gençlerden Suna Yıldırım, Taşhan’da ilk defa bir müzik dinletisi düzenlendiğini söyleyerek, “Arkadaşlarımızla severek geldik. Çok keyif aldık. Böyle etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Çok keyifli bir akşamdı. Büyükşehir Belediyesi’ne her şey için teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Mut’ta çok büyük bir değişiklik olduğunu düşünüyorum”

Dinletiye ailesiyle birlikte katılan ve Taşhan’daki aktiviteleri düzenli olarak takip ettiklerini dile getiren Ayşe Ata, “Mut’ta çok büyük bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Özellikle buradaki çalışmalar, üretici kadınların desteklenmesi, bunlar bizim çok takdir ettiğimiz şeyler. Bu aktivitenin de ayrıca çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çok memnun kaldım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor