Mersin Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı Münasebetiyle Bir Tören Düzenlendi

Tarsus’ta Tıp bayramı kutlamasında konuşan Dr. Kaleli “Sağlığa yapılan yatırımlar ve yeni planlamalar sayesinde hastanelerde daha iyi sağlık hizmeti veriliyor”

15 Mart 2019 Cuma, 11:26
Mersin Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı Münasebetiyle Bir Tören Düzenlendi
-

Kutlama programı, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Tören, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve sağlık personeli tarafından çelenk sunumu ile başladı.
Törene Kaymakam Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, siyasi partilerin temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve bir grup sağlık çalışanı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli yaptı.
DOKTOR KALELİ’NİN KONUŞMASI
Kaleli konuşmasında, tüm sağlık ekiplerinin Tıp Bayramını kutlayarak şunları söyledi:
“Sağlığa yapılan yatırımlar ve yeni planlamalar sayesinde hastanelerde daha iyi sağlık hizmeti veriliyor. Tarsus’ta mevcut iki Devlet hastanesinin yanı sıra yeni ve daha modern bir yeni Devlet Hastanesi yapılıyor. Hastanelerde ve Aile Sağlı merkezlerimizdeki sağlık hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz kanser taramaları, obezite çalışmaları, sigarayı bırakma ve bağımlılıkla mücadele polikliniği ve daha bir çok koruyucu sağlık hizmetlerini halka sunmaktayız. Sağlık sisteminin lokomotif olan biz hekimler fiziksel, zihinsel vicdanen çok uzun ve zor sınavlardan geçerek bu mesleğe ulaşırız. Kolay değildir hekim olmak.Bir nefeslik sıhhatin bile değeri ölçülemez. Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Sağlık vücutları sağlam olanların başlarına konmuş taçtır" dedi. Tek üzüntümüz zaman zaman sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet ve saldırılar olmaktadır. Sağlığımızı bizden çok düşünen tıp adamlarına minnettarız.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ’’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’’ Sözleri bizlere gurur vermektedir. Günümüz kutlu olsun”
KAYMAKAM ÜNAL’IN KONUŞMASI
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da tüm sağlık çalışanlarının ve doktorların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak “Sağlığımızı bizden çok düşünen, tüm zor koşullara rağmen yoğun gayret ve çaba sarfeden, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen, tüm hekim arkadaşlarımızın, sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin tıp bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Herkesin hayatı boyunca doktorlara ihtiyacı vardır. Tıp bayramı aslında bir güne indirgenmemeli. İnsan bedeninin sağlığını korumalı. İnsanlar sağlığını korumak için gayret göstermeli” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Tarsus Belediyesi tarafından doktorlara, sağlık çalışanlarına ve törene katılanlara sağlığın simgesi olarak elma ikram edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi