Mersin Tarsus'ta Adalet Anaokulu Açılıyor

Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Kadın Kapalı Cezaevi Adalet Anaokulu’nun açılışı bugün saat 10.30'da gerçekleşecek.

28 Şubat 2019 Perşembe, 10:34
Mersin Tarsus'ta Adalet Anaokulu Açılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bir kaç yıl önce Mersin'in Tarsus İlçesinde bir kaç yıl önce kurulan Alifakı Köyü Kampüs Cezaevi Kurumu Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Adalet Anaokulu" açılışı yapılıyor. Açılışa Mersin Valisi Ali İhsan Su'da katılacak.
Açılışı yapılacak "Adalet Anaokulu"'dan Adalet Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde yer alan Kadın Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular ile cezaevi personeli çocukları yararlanabilecek.
Bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devrinin yapıldığı öğrenilmişti.
Adalet Anaokulu iki derslikten oluşurken, 30 öğrenci burada anaokul eğitim ile tanışacak.
Türkiye’de bilindiği üzere kadın cezaevlerinde 6 yaşına kadar çocuklar annelerinin yanlarında kalabiliyorlar.
Tarsus Ceza İnfaz Kampüsü hakkında bilgiler
Resmi İnternet sitesinde yer alan bilgiler ise şöyle;
Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü 152,357.88 m² lik alan üzerinde konuşlandırılmış olup, Tarsus İlçesine 17 km, Mersin İline 54 km mesafede bulunmaktadır.
Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde Açık Ceza İnfaz Kurumu ve 3 Adet T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1 Adet Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu, 1 Adet Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile İdari Bina , Sağlık Ocağı, Genel Mutfak, Restaurant, Ekmek Fırını, Atölye Binası,Duruşma Salonu, Ziyaretçi Bekleme Salonu, Kademe Binası, Çamaşırhane, Isı Merkezi ve Jandarma Tabur Binalarından oluşan Müşterek Tesisler ile 100 Adet Lojman, 3 Adet Trafo Merkezi, 2 Adet Su Deposu ve Atık Su Arıtma Tesisi bulunmaktadır.
Açık Ceza İnfaz Kurumumuz, Kampüsteki Ceza İnfaz Kurumlarının ve binaların bakım-onarımı ile ısıtılması ve aydınlatılması, sıcak ve temiz su temini, görevleri başında bulunan personel ile hükümlü ve tutukluların iaşe edilmeleri, çamaşırlarının yıkanması, hükümlü ve tutukluların tedavileri için hastaneye, tutukluların d uruşmaları için mahkemeye sevklerinin sağlanması, ziyaretçilerin kabulü ve Kurumlara götürülüp getirilmeleri gibi hizmetleri yerine getirmek ve Müşterek Tesisleri işletmek üzere faaliyet göstermekte olup, 400 hükümlü barındırma kapasitelidir.
Kampüste yer alan Ceza İnfaz Kurumlarında barındırılacak olan hükümlü ve tutuklulara ait çarşaf, nevresim, yastık kılıfı, battaniye ile kurumlarda görev yapan personele ait iş tulumu, önlük ve yemek masası örtüleri gibi eşyaların yıkanıp, kurutulup, ütüleneceği modern bir çamaşırhane bulunmaktadır.
Kampusün de ayrıca, Duruşma Salonu, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı odaları ve arşivleri bulunmaktadır. Bu binamızda Mahkemelerce belirlenecek duruşmaların yapılması söz konusu olup, böylece çok sanıklı, güvenlik riski yüksek duruşmaların uygun koşullarda görülmesinin sağlanması düşünülmüştür.
Kampüste yer alan tüm birimler, merkezi ısıtma sisteminde doğalgaz ile ısıtılmaktadır. Isı Merkezinin düzenlenmesinde de en son teknoloji kullanılmıştır.
Ceza İnfaz Kurumlarının dış korumasını yapmakta olan Jandarma Tabur Binaları da kampüste yer almaktadır.
Ceza İnfaz Kurumlarında görevi başında bulunan personel ile hükümlü ve tutukluların iaşe edilmeleri, aynı anda 8.000 kişiye yemek hazırlanabilecek şekilde tasarlanmış ve en son teknoloji ile donatılmış Genel Mutfak bölümünde hazırlanan yemeğin Ceza İnfaz Kurumlarına dağıtılması suretiyle sağlanacaktır.
Kampüste aynı anda 1500 aracın park yapabileceği otoparkı takiben hava alanlarında bulunan bekleme terminali benzeri olarak inşa edilen ziyaretçi bekleme merkezinden giriş yapılmaktadır. Ziyaretçi giriş merkezinde ziyaretçilere yönelik hizmet verecek şekilde restoranlar, fastfood alanları oluşturulmuştur. kampüse gelen tüm ziyaretçiler öncelikli olarak bu alana alınacak, buradan Açık Ceza İnfaz Kurumuna ait taşıtlarla ziyaretlerini gerçekleştirecekleri Ceza İnfaz Kurumları Özel Ziyaret Bölümleri'ne taşınacak, ziyaretin tamamlanmasından sonra yine taşıtlarla ana ziyaretçi bekleme salonuna getirilerek kampüsten ayrılmaları sağlanacaktır.
İnfazdaki temel amaç; tüketen, yararsız, asi , hayata küskün, kendisi ile barışık olmayan mahkum tipinden, işlediği suçtan dolayı pişman olmuş ve hatalarından ders almış, kurallara uyan, üreten ve kendisini sosyal çevre için yararlı hisseden, kendisi ve toplumla barışık mahkum tipine geçişin başarılmasıdır.
Kampüsümüzde bulunan Ceza İnfaz Kurumlarımızın hizmete açılması ile birlikte hükümlü ve tutuklulara cezalarının infazı için Kurumlarımızda bulundukları süre içerisinde, en son teknoloji ve donanım kullanılmak suretiyle oluşturulmuş, modern ve ferah ortamlarda eğitsel ve kültürel faaliyetler, sosyal ve sportif aktiviteler ile iş ve meslek edinme çalışmaları yapabilme imkanlarının sağlanması neticesinde cezaların infaz edilmesindeki temel amacımıza ulaşmanın artık çok daha kolay bir hale geldiği düşünülmektedir. (Kaynak: Tarsus Acık Ceza İnfaz Kurumu Resmi İnternet Sitesi)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi