Mersin Tarsus'ta Aylardır Protez Bekleyen 52 Hasta, Şimdide Doktor Mu Bekleyecek?

Geçtiğimiz günlerde Mersin Tarsus İlçe Devlet Hastanesinde, protez bekleyen 52 hastanın aylardır son bulmayan bekleyişinin duyulmasının ardından şimdi de, onlarca ameliyat bekleyen hastalara rağmen mevcut doktorun hastaneden gönderildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

01 Ekim 2018 Pazartesi, 19:30
G: 01.10.2018 - 20:30
Mersin Tarsus'ta Aylardır Protez Bekleyen 52 Hasta, Şimdide Doktor Mu Bekleyecek?
-

PROTEZ BEKLEYEN HASTALAR, ŞİMDİ DOKTOR MU BEKLEYECEK?
Devlet Hastanesinde yatmakta olan bir hasta yakınının ulaşarak, Ortopedi Bölümünde yatan annesinin aylardır protez bulunmadığı için ameliyat olamadığını dile getirmesiyle gündeme gelen skandal durumdan sonra, bahse konu Tarsus Devlet Hastanesinde (Eski SSK) ameliyat bekleyen 52 hastanın olduğu ortaya çıkmıştı. Bu defa ise bir başka hasta yakınının iddiasına göre, ameliyat için bekleyen hastalar varken bir çok hastanın tedavisini sürdüren ve ameliyat için yetkin kişi olan Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Ferit Ünal'ın hastaneden gönderildiği iddiası patladı.
AMELİYAT BEKLEYEN HASTALAR DOKTOR GİTMESİN DİYE İMZA TOPLUYOR!
Tarsus Devlet Hastanesinde Aylardır Protez Bekleyen 52 Hasta, Şimdide Doktor Bekleyecek?
Akşam saatlerinde, Mersin Haber ihbar ve whatsapp hattı 0 532 052 27 92' numaralı telefona ulaşarak, seslerinin duyulması için, yardım isteyen hasta yakınları, Op. Dr. Ferit Ünal'ın başka yere gönderilmemesi için imza toplamaya başladıklarını yetkilileri ise, zaten aylardır protez bekleyen bunca hastanın varlığında, birde doktor yokluğunu yaşatmamaları için göreve davet ettiler.
TARSUS GÜNDEM GAZETESİ CANLI YAYINLA HASTALARIN ŞİKAYETİNİ DİLE GETİRDİ
Akşam saatlerinde Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde görevli Op.Dr. Ferit Ünal'ın hastaneden gönderildiği iddiası üzerine, Tarsus Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastaların şikayetini aktardı.
AMELİYAT BEKLEYEN EMEKLİ HEMŞİRE YAŞLI KADIN GÖZYAŞLARI İÇİNDE YARDIM İSTEDİ
Bölüm doktoru Op.Dr. Ferit Ünal'ın yönetim tarafından başka hastaneye gönderildiğini öğrenen, günlerdir ameliyat için protez beklediğini ifade eden Aliye Akkoca isimli yaşlı kadın gözyaşları içinde, "10-15 gündür yatağa bağlı kaldım, oğlundan başka kimsem yok, etrafım yok. Hiç kimsem yok, Emekli Hemşireyim affedersiniz oğlum altımdan alıyor. Utanıyorum ben artık. 65 yaşındayım. 15 gündür bu yatağa bağlı kalıyoruz. Bir ananın gözyaşını dindirsinler, dayanamıyorum artık." dedi. 
ACİL AMELİYATLA PROTEZ TAKILMASI GEREKEN HASTALAR VAR
Kalçasındaki kırık nedeniyle, daha önce yerli protezin takıldığı Aliye Akkoca isimli emekli Hemşire, "Kalça protezim vardı, düştüm kırıldı normal protez takıldı. Ameliyatla normal protez takıldı, takılan normal (yerli) protez 3 defa çıktı. 10 gündür yatalak durumdayım, bana hastanede oğlum bakıyor. Sonda bağlı şekilde 10-15 gündür yatıyorum. İlgili doktorumuz Avrupa(ithal) protez gerektiğini söyledi. İthal olmayan yerli üretimlerin tutmayacağını, başka türlü olmayacağını söylediler. Bakanlığın getirteceği protezlerin gelmesiyle ameliyat olacağım.  Sağlık sorunlarımdan mutlu değilim, doktorumu başka yere gönderiyorlar, huzursuz oluyoruz. Doktorumuzu seviyoruz.  Doktorumuza başka bir yere gönderildiği haberini, ameliyat sırasında haber vermişler." 
5 AYDIR AMELİYAT İÇİN PROTEZ BEKLEYEN HASTA VAR
Ayağında yaşanan kırık nedeniyle Leyla K. isimli hasta, "Ben 5 aydır burada yatıyorum. bacağıma beton döktüler, Şükür enfeksiyon kurudu, platin takılacaktı ve 5 aydır platini bekliyorum. Eğer platin gelseydi hocam takacaktı. Devletin göndermesini bekliyoruz. Ameliyat için çok gecikildiğini doktorumuz bize söyledi. Özel hastanede tedavi için imkanımız yok." dedi.
REFAKATÇİ EŞİ, "5 AYDIR İŞİ GÜCÜ BIRAKTIK"
Hastanede 5 aydır  yatmakta olan Leyla K.'nın refakatçisi olarak bulunan eşi Fatih K., "İşi gücü bıraktık. Yani bununla uğraşıyorum artık, psikolojim bozuldu, sinirlerim bozuldu.  5 aydır uğraşıyoruz, enfeksiyonun kurumasını bekledik, protezi bekliyoruz şimdide doktorumuzu gönderiyorlar. Düşünceliyiz, Umutsuzuz doktorumuzu da gönderiyorlar. Üzüntülüyüz " dedi.
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ KONUYU MECLİSE TAŞIYOR
" Tarsus’ta 52 Hasta Protez Olmayınca ,Ameliyat Olamıyor.." haberinin ardından, CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, 1 Ekim 2018 günü (bugün) yeni dönem açılışı yapılan, TBMM'de 2 Ekim 2018 Salı günü gündeme getirecek. Ayrıca Vekil Başarır'ın yeni gelişmeleri de meclise taşıyacağı bilgisine ulaşıldı.


PROTEZ BEKLEYEN HASTALARIN HABERİ
Tarsus Gündem Gazetesinde 25 Eylül 2018 günü çıkan haber ise şu şekilde;
Tarsus Gündem Gazetemizden Cihan Kezer’e ulaşan hasta yakını E.İ adlı vatandaş, Tarsus Devlet Hastanesinde (SSK) yatan Annesinin ve 52 hastanın , aylardır ameliyat olamadığını ifade ederek, Sağlık Bakanından yardım istedi.Durumu Acil olan hastalar için dahi protez bulunamadığını dile getiren E.İ ” Önce sağlık diyoruz ancak, çözüm için firma ve hastanenin komisyon tutarında anlaşmasını bekliyoruz” dedi.
Doktor ve hastane yönetiminin hastaların genel durumundan haberdar olduğunu ,Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı satın alma birimlerinin protez alımında neden beklediğini de dile getiren hasta yakını , Twitter hesabından ulaştığı Sağlık Bakanının soruna çözüm bulmasını bekliyor.
Kalça çıkığı ve benzeri rahatsızlıklardan ötürü hastanede tedavi olmayı bekleyen 65 yaşında ki Aliye Akkoca bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini söyleyerek ” Doktorlarımız sağlık durumumuz konusunda bizleri sürekli kontrol ediyorlar. Ama Mersin’den gelmeyen protezler yüzünden günlerdir burada yatıyor ameliyat olamıyoruz.Allah rızası için çözüm üretilsin”diye konuştu.
Mersin İl Müdürlüğü ve Medikal firması arasında yaşanan iskonto anlaşmazlığından dolayı hastaların mağdur edildiğini söyleyen hasta yakınları ”Protez firması devletin belirlemiş olduğu fiyatı kabul ediyor, fakat Mersin İl Sağlık Müdürlüğü protezi anlaşma şartlarının altında almak istiyor,haliyle firma da bunu kabul etmiyor. 52 acil hasta yüzde 10’luk iskonto anlaşmazlığı yüzünden bu halde bekletiliyor”sözleriyle tepkilerini ortaya koydu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti