Mersin Tarsus'ta Mantar Yiyen 5 Kişi Zehirlendi

Mersin'in Tarsus ilçesinde topladıkları mantarları yiyen 5 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

08 Kasım 2018 Perşembe, 12:32
Mersin Tarsus'ta Mantar Yiyen 5 Kişi Zehirlendi
-

Mersin'in Tarsus ilçesinde topladıkları mantarları yiyen 5 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Tarsus ilçesine bağlı  Dorak mahallesinde 5 kişi ormanlık alanda topladıkları mantarları pişirerek yediler.

Kısa bir süre sonra, kusma, halsizlik gibi belirtileri fark eden 5 kişi zehirlendiklerini anlayarak Tarsus Devlet Hastanesine başvurdular. Burada yapılan tahlillerde yedikleri mantardan dolayı zehilendikleri anlaşılarak tedavi altına alındılar.

MANTARLARA DİKKAT

Halk arasında çeşitli inanışlarla mantarın zehrinin yok edilebileceği konusunda uzmanlar çok hassas. Mantarbilimcilere göre mantarı sıcak suda kaynatmak veya sirkeli suda bekleterek zehirinin etkisiz hale getirileceğine inanmak tamamen yanlış bilgilerden kaynaklanıyor. Bu nedenle mantar tercih ederken kültür mantarlarından şaşmamak gerekiyor.

Aynı toprak veya alan üzerinde hem zehirli hem de zehirsiz mantar yetişebileceği ihtimalinin göz önünde tutulması gerekiyor. Mantarların hoş bir kokuya sahip olması ve çayır üzerinde yetişmesi de mantar zehirsizdir anlamına gelmiyor.

Mantarı yoğurt ile birlikte tüketmek veya canlı mantarı kuruttuktan sonra yemek mantarın zehrini hiçbir şekilde geçirmiyor. Bu sebeplerden dolayı doğada yetişen mantarları dikkatli tüketmek gerekiyor.
Mantarın zehirlisine aman dikkat Ölümcül bile olabilir

Doğadan rastgele toplanan mantarlar zehirli olduğu zaman karaciğeri tamamen iflas ettirme noktasına kadar getiriyor ve bu hastalara tıbbi anlamda hiçbir müdahale yapılamıyor. Zehirli mantar yiyenler kusma ve ishal gibi belirtilerden sonra ölüme doğru giden vakalara sebep oluyor.

Kültür mantarı alırken mantarın üretim yerine, üretim izni olup olmadığına ve tarihine dikkat edebilir, ambalajlı satılıp satılmadığına göre mantarınızı seçebilirsiniz. Böylece mantarınızı güvenli bir şekilde satın almış olursunuz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti