Mersin Tarsus’ta Yaşayan 5 Kişi Koronavirüs Teşhisiyle Tedavi Altına Alındı

Tarsus’ta yaşayan aile Covid-19 teşhisiyle Adana’da tedavi altına alındı. Tarsus Objektif Gazetesine ulaşan ve ad-soyad bilgilerinin değiştirilerek kullanılması isteyen ailenin açıklamaları koronavirüsün ne kadar hızlı şekilde yayılabileceğini gösteriyor.

26 Mayıs 2020 Salı, 13:40
Mersin Tarsus’ta Yaşayan 5 Kişi Koronavirüs Teşhisiyle Tedavi Altına Alındı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Objektif Gazetesince yayınlanan haberde aile bireylerinin adları ve soyadları değiştirilerek yayınlanmıştır ibaresi bulunurken, detaylar ise şöyle;
İddialara göre, Tarsus’ta kayınvalidesi ile altlı üstlü oturan B.Z. adlı kadın, kızı C.Z., kayınbabası A.Z., eşinin halası D.Z. eşinin babaannesi E.Z., kuzeni F.Z. koronavirüs Covid-19 teşhisiyle hastaneye yatırıldı.
B.Z. adlı kadının iddialarına göre, 2 hafta önce, Adana’da yaşayan eşinin halasının kendilerini ziyaret ettiğini ve 1-2 gün kaldıktan sonra Adana’ye geri döndüğünü kaydetti.
Eşinin halasının Adana’ya dönüşünden sonra 17 yaşındaki kızı C.Z.’nin ateşlendiğini, ancak koronavirüsten şüphe etmedikleri için üşütmüşsündür diyerek olayı geçiştirdiklerini belirtti. Ertesi gün kızının ateşin düştüğünü, öksürük yada başka bir belirti olmadığını içinde herhangi bir şey yapmadıklarını söyledi.
Kızının ateşlenmesinden 1 gün sonra ise kendisinin ateşinin çıktığını ancak bu kez de çok iş yaptım, terledim gibi bahanelerle yine koronavirüsten şüphelenmediğini ve bu durumun ertesi gün geçtiğini belirten B.Z. adlı kadın Adana’daki halasından gelen telefonla şoke oldu. Eşinin halası, Adana Çukurova Devlet Hastanesi’nde olduğunu ve Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek ailenin hepsinin hastaneye giderek test yaptırmaları gerektiğini belirtti.
Bu arada B.Z. ile aynı evde kalan eşinin baba annesi 85 yaşındaki H.Z.’de burun tıkanıklığı, yüksek ateş olması üzerine yaşlı kadın hemen Adana’ya hastaneye götürüldü. Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürülen H.Z. adlı yaşlı kadına yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı.
İyice paniklediğini ifade eden B.Z. adlı kadın, 112’yi arayarak, eşinin halasının ve baba annesinin testlerinin pozitif çıktığını ve bu kişilerle birebir temasları olduğunu belirterek ambulans istedi. Ancak 112 Acil Sağlık görevlisi B.Z’ye öksürük, ateş, koku alamama gibi belirtilerin olup olmadığını sordu. B.Z. bu belirtilerin hiçbiri bende yok deyince 112 görevlisi, belirti olmadığı için ambulans gönderemeyeceğini belirtti.
Bunun üzerine B.Z. adlı kadın kendilerine ait araçlarla, kayınbabası, kayınvalidesi, kaynı, 15 yaşındaki oğlu ve 17 yaşındaki kızı ile Tarsus Devlet Hastanesine gitti. Burada doktora durumunu anlatan B.Z. doktorun belirti olmadığı için Sağlık Bakanlığı prosedürü gereği test yapılamayacağını söylediğini iddia etti.
Tarsus’ta test yaptıramayan B.Z. adlı kadın ve beraberindekiler ayrı ayrı araçlarla Adana Çukurova Devlet Hastanesi’ne gitti.
Oradaki doktorlara da durumlarını anlatırken aile bireylerinden 17 yaşındaki C.Z.’nin ateşinin ölçülmesi ve yüksek çıkması üzerine aile hemen hastaneye yatırıldı. Hastanede, aile bireyleri Anne B.Z., Kızı C.Z. Kayınbabası A.Z., eşinin babaannesi E.Z.’nin Covid-19 testleri pozitif çıktı.
Hastaneye yatırılan aile bireylerinin tedavisi başladı. Yaklaşık 11 gün hastanede kalan hala D.Z. ve 8 gün hastanede kalan anne B.Z. ve kızı C.Z. tedavilerinin ardından yapılan testlerde Covid-19’un negatif çıkması üzerine taburcu edildiler.
Ailenin diğer bireyleri kayınbaba A.Z., F.Z. kuzen ve eşinin babaannesi E.Z’nin tedavileri ise sürüyor. 85 yaşındaki E.Z. adlı yaşlı kadının kalbinde pil olduğu sadece nefes alış verişinde biraz problem olduğu belirtilirken 3 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
Kaynak: Tarsus Objektif

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor