Mersin Toroslar’da Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin Toroslar Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısını Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yaptı.

04 Eylül 2018 Salı, 18:33
Mersin Toroslar’da Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
-

1 aylık meclis tatilinin ardından Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı; yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı.Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi.
3402 sayılı Kadastro Kanununun 3. maddesine göre; Değnek Mahallesinde yapılacak olan kadastro çalışmalarında, kadastro ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere bilirkişi olarak;Mehmet Ali Özmen, Rıdvan Şahin, Salih Kılınç, Halil Arık, Hasan Güler ve Salim Kaya’nın seçilmeleri oy birliğiyle kabul edildi.
Daha sonra 17-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Mersin Narenciye Festivali” için Toroslar Belediyesi bütçesinden maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür Sanat ve Sosyal İşler, Gençlik ve Spor, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havale edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin; narenciyenin öneminin ve tüketiminin yaygınlaştırılmasının yanı sıra şehrin ulusal ve uluslararası tanıtımı noktasında da önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti.
Toplantıya; Mülkiyeti Toroslar Belediyesi’ne ait Yüksekoluk Mahallesi 177 ada 2 nolu, 178 ada 1, 2 ve 3 nolu parsellerin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 75/d maddelerine istinaden gölet yapılmak üzere DSİ 6. Bölge Müdürlüğü 67. Şube Müdürlüğü adına bedelsiz devrinin yapılmasına ilişkin teklifin de görüşülerek, oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği teklifinin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevk edildiği toplantıda; Belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek karara bağlandı.
Sokak aralarına kurulan, çevreye, alt yapıya ve trafiğe yük getiren semt pazarları ile ilgili Pazaryeri Kuruluş Komisyonu’nun 03/07/2018 tarihli raporu doğrultusunda komisyonlar tarafından gerekli değerlendirmeler yapılarak, alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısı; Ekim/2018 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 01 Ekim Pazartesi günü saat: 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler ile son buldu.
Toroslar Belediye Meclisi, Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu yapmak üzere 07 Eylül Cuma günü saat:14.00’de yeniden toplanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”