Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinden Mersin'e Okul

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, Mersin'in Toroslar ilçesine 24 derslikli bir ilkokul yapılması çalışması başlatarak inşaatın inşaatın temeli törenle atıldı.

16 Ekim 2019 Çarşamba, 17:03
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinden Mersin'e Okul
-

Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’nun temeli törenine Mersin Valisi Su, MIP Genel Müdürü Daele, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, protokol üyeleri ve MIP yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su,“Eğitim, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde en önemli ayağı oluşturan unsurlardan biri. Biz de ilimiz genelinde eğitimle ilgili çok önemli çalışmaları gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız okula başladıklarında kitapları masaların üstünde. Akıllı tahtalar, yeni derslikler, modern laboratuvarlar, sosyal çevre gibi birçok konuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.Başta MIP olmak üzere bu konuda ilimizde hayır yapan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Biz, çocuklarımız için her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Fiziki mekanların iyileştirilmesi, öğretmenlerimizin eğitimi, hizmet içi eğitimler, standartların yükseltilmesinin yanında çocuklarımızın evlerinden okullarına varıncaya kadar güvenlikleri, okul çevre güvenliği, gıda güvenliği, okul içi güvenliği gibi konularda da tüm tedbirleri aldık, uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz. Bu güzel hizmetin ülkemize, ilimize, çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

MIP Genel Müdürü Daele ise temelini attıkları Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’nda çocukların eğitimine katkı sağlayacakları için heyecanlı, bir o kadar da gururlu olduklarını vurguladı. Van Daele, Türkiye’nin en büyük limanı olarak, kuruluş tarihlerinden bugüne hissedarları PSA, IFM ve Akfen Holding’in ortak vizyonuyla limanın kalkınmasını ülkenin kalkınmasıyla bir bütün olarak düşündüklerini ve sosyal sorumluluğu kurumsal kültürlerinin bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Daele, “MIP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu alandaki çalışmalarımızın sayısını arttırarak ve daha fazla insanımıza dokunarak devam etmek kararındayız. Bir yandan dünya limanları arasındaki konumumuzu güçlendirip ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışırken, diğer taraftan ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak sosyal projelerin de en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulun temsili anahtarı Genel Müdür Daele tarafından Vali Su’ya takdim edildi. Su ve Daele, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’nun temelini attı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor