Mersin'de, 14 Bin 700 Ekmek Dar Gelirlilere Ücretsiz Dağıtıldı! MER-EK Kapasiteyi Artırdı, Yaşanabilecek Ekmek Mağduriyetinin Önüne Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Koronavirüs salgını dolayısıyla iki gün sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların mağdur olmaması için üretim kapasitesini yarı yarıya artırarak, 50 binden 75 bine çıkardı.

12 Nisan 2020 Pazar, 09:56
Mersin'de, 14 Bin 700 Ekmek Dar Gelirlilere Ücretsiz Dağıtıldı! MER-EK Kapasiteyi Artırdı, Yaşanabilecek Ekmek Mağduriyetinin Önüne Geçti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tüm market ve bakkalların kapalı olduğu bir günde Mersinli ekmeğine MER-EK büfelerinden sorunsuz bir şekilde ulaşırken, 5 ilçedeki dar gelirli yurttaşların yaşadığı mahallelerde de toplam 14 bin 700 ekmek vatandaşların ayağına kadar götürüldü.
Koronavirüs salgını dolayısıyla getirilen iki günlük sokağa çıkma yasağından Mersinliler’in en az şekilde etkilenmesi için seferber olan Büyükşehir Belediyesi, yurttaşları ekmeksiz bırakmadı. Sabaha karşı 75 bin ekmek aynı sofrayı paylaşan aile üyeleri için yola çıktı ve sofralarda yerini aldı. Tüm market ve bakkalların kapalı olduğu bir günde Mersinli ekmeğine MER-EK büfelerinden sorunsuz bir şekilde ulaşırken, dar gelirli yurttaşların yaşadığı mahallelerde 14 bin 700 ekmek vatandaşların ayağına kadar götürüldü. Bazı vatandaşlar ekmekleri MER-EK aracına gelip alırken, bazıları da pencereden sepet sarkıttı.
MER-EK kapasitesini yarı yarıya artırdı
Koronavirüs dolayısıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağında vatandaşların en büyük endişesi ekmeğe ulaşımdı. Yasağı duyan vatandaşların sokaklara dökülerek uzun ekmek kuyrukları oluşturduğu bir süreçte, MER-EK üretimi artırarak, vatandaşların ekmek kaygısını en aza indirdi.
0Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşların bu süreçte mağduriyet yaşamaması için ekmek üretim kapasitesini yarı yarıya artırarak 50 binden 75 bine çıkardı. MER-EK kentin farklı noktalarında bulunan 38 büfesine, yasağın başladığı sabah sorunsuz bir şekilde binlerce ekmek ulaştırdı.
14 bin 700 ekmek dar gelirli vatandaşların ayağına kadar götürüldü
Büyükşehir Belediyesi, ekonomik anlamda zor günler geçiren dar gelirli yurttaşları da unutmadı. Sokağa çıkma yasağında gün içinde de üretime devam eden MER-EK ekipleri, ürettikleri 14 bin 700 ekmeği dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelere ulaştırmak üzere yola çıktı.
Erdemli’ye 3 bin 750, Tarsus’a 4 bin 250, Akdeniz ilçesinde Hebilli ve Şevket Sümer Mahallesi’ne 300, Çilek ve Kazanlı’ya 600, Turgutreis, Gündoğdu ve Siteler Mahallelerine 500’er adet ekmek ücretsiz ulaştırıldı.
Toroslar İlçesi’nde ise Turgut Türkalp Mahallesi’nde 600, Mevlana, Güneykent ve Alsancak’ta 600’er, Selçuklar Mahallesi’nde ise 500 adet ekmek ekipler tarafından vatandaşlara dağıtılırken, Yenişehir’de Batıkent Mahallesi sakinlerine ise 500 ekmek ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi birkaç saat içerisinde 14 bin 700 adet ekmeği ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götürdü.
Var olan tek bakkal yasaktan dolayı kapalı olunca ekmeksiz kaldılar
Mahallelerindeki tek bakkal yasaktan dolayı kapalı olan ve fırınları bulunmayan Hebilli Mahallesi sakinleri ekmeksiz kaldı. Hebilli sakinlerinin imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Mahalle Muhtarı Cemal Tan durumu Büyükşehir Belediyesi’ne iletince ekipler anında yola çıkarak, mahalleye ulaştı ve ekmekleri vatandaşlara dağıttı.
Vardiya ekibi 3’e çıkarıldı
Normal şartlarda 2 vardiya halinde çalışan MER-EK ekipleri de sokağa çıkma yasağının başladığı gece Mersinli vatandaşlar için 3 vardiya halinde çalıştı ve sabah sıcak ekmekleri sofralarla buluşturdu.
Ekmeğini alamayan yaş almışlar ve hastalar Kriz Merkezi’ni arayabiliyor
MER-EK, ayrıca Kriz Merkezi aracılığıyla da vatandaşlara ekmek ulaştırıyor. Evinden çıkamayan, 65 yaş üstü yaş almışlar, kronik rahatsızlığı olanlar ve kanser hastaları Kriz Merkezi’nin 0324 533 37 21 No’lu iletişim numarasına ulaşarak, ekmek talep ettikleri takdirde, ekipler vatandaşların evlerine kadar ekmeklerini götürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Ayşe Boyalı
15:02
12 Nisan 2020 Pazar
Merabalar ben 3 yıldır eski eşinden ayrıldım 6 yaşında bir kızım var kiraciyim sosyal yardımdan hiç bir şekilde yardım almadim kızım ana okuluna gidiyo çok mağdur durumundayım lütfen bana yardım edin burdan recep tayyip erdoğana sesimi duyurmak istiyorum duysun sesimi telefon numaram (05376020933)
46.106.91.192
Cemil tavukçu
12:25
12 Nisan 2020 Pazar
Emeği geçen herkese teşekkürler çok yerinde bir çalişma
176.88.23.137
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”