Mersin’de 4 Mevsim Bir Arada, Büyükşehir’den Haziran’ın Ortasında Kar Mücadelesi

Mersin merkezde yaşanan sıcak havaların aksine Anamur’un yüksek yerlerinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanları ile mahsur kalan Yörüklerin imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti.

14 Haziran 2019 Cuma, 17:14
G: 14.06.2019 - 17:15
Mersin’de 4 Mevsim Bir Arada, Büyükşehir’den Haziran’ın Ortasında Kar Mücadelesi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sahilde denize girilirken, dağlarda karla mücadele çalışması yapıldı
Yerli ve yabancı birçok turistin yaz aylarında tercih ettiği Anamur’da sahiller dolup taşarken, yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı ise şaşkınlık yarattı. Yoğun kar yağışının yaşandığı Kaşpazarı mevkiinde mahsur kalan Yörükler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin olaya müdahale etmesiyle yaylalarına doğru yola çıktı.
Başkan Seçer, Yörüklerin sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısına yanıt verdi
Haziran ayında yaşanılan yoğun kar yağışı nedeniyle dağlarda mahsur kalan Yörükler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sosyal medyadan ulaşarak yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısı sonrası ekiplere anında talimat veren Başkan Seçer, Yörüklerin imdadına yetişti ve hem vatandaşları hem de hayvanları kar esaretinden kurtardı.
Seçer’in talimatı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Anamur Kaşpazarı mevkiinde kar kalınlığı 3 metreyi bulan yaklaşık 8 kilometrelik yolu açarak, Yörükleri kar esaretinden kurtardı. 4 kişilik ekip, 4 araçla süren hummalı çalışmanın ardından karla kaplı yollar temizlendi.
Şengül teyzeden Başkan Seçer’e çay daveti
Kar çalışması sonrasında yolun açılmasıyla beraber göçlerine devam etme imkânı bulan Yörükler, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletirken, Seçer’i Torosların zirvesinde çay içmeye davet etti. Bölge Yörüklerinden Şengül Kılınç “Allah razı olsun Sayın Başkanımızdan. Kapanan yollarımızı açtı. Açılmasaydı burada mahsur kalacaktık. Başkanımızı bu güzel ortamda, bu yeşilliklerin ve bu karların içinde semaverde çay içmeye davet ediyorum” diyerek Başkan Seçer’i çaya davet etti.
Yine bölge Yörüklerinden Mehmet Oktan ise Torosların zirvesinden Başkan Seçer’e selamlarını göndererek, “Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ederiz. Yollarımız karlıydı, açıldı. Yarından itibaren gidiyoruz. Buralarda kepaze olduk ama yetkililer geldi, yollarımızı açtı. Teşekkürler Başkanım. Toroslardan selamlar” şeklinde konuştu.
Yörükler mutlu, muhtarlar umutlu
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol açma çalışmaları Yörükleri sevindirirken, bölgelerine hizmet gelen muhtarlara da umut oldu. Çalışmaları yakından takip eden muhtarlar, Yörüklerin çağrılarını cevapsız bırakmayan Başkan Seçer’e teşekkür ederken, ilçeye yapılacak olan hizmetlerden umutlu olduklarını dile getirdi.
Çalışmalar esnasında ekiplerle eşlik eden Anamur Güleç Mahallesi Muhtarı Ceyhan Yıldız, kar yağışından dolayı kapanan ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin açtığı yolun yaklaşık 12 köyün göç yolu olduğunu ifade etti. Muhtar Yıldız, “Şuan Torosların eteklerinde karla mücadele çalışması yapıyoruz. 3 metre yüksekliğinde karın üzerindeyiz. Biz de birkaç gündür sahadayız. Bu sene yoğun kar yağışı olmasından dolayı bu mevsimde bile kar kaldı. Haziran ayında böyle bir görüntüyü en son 1981 yılında ve 1998 yılında görmüştüm. Yolumuz 12-13 köyün göç yolu olduğu için çok önemli. Vahap Seçer Başkanımızın katkılarıyla bu yollarımız açıldı. Bütün Anamur Yörükleri olarak kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Anamur Ovabaşı Mahallesi’nin 30 yıllık muhtarı Gani İmdat ise, “Burası Toroslar'ın zirvesi. Yaylamıza geçen Yörükler mahsur kalmış durumdaydı. Bu yollarımız iki taraftan da açılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyemizin bizlere göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti