Mersin'de, tekstil sektörü buluşması olarak düzenlenen Akdeniz Tekstil Fuarı, kentin üretim gücünü ve ticaret vizyonunu ortaya koymayı hedefliyor. Mersin Valisi Atilla Toros, fuarın yalnızca bir sektör buluşması olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin üretim kapasitesini Mersin’in güçlü lojistik ve ticari imkanları ile birleştiren önemli bir adım olduğunu ifade etti. Toros, "Bugün Mersin’de yeni bir fuarın kapılarını aralamıyoruz. Bu, stratejik iddiamızı da ortaya koyan güçlü bir adım" dedi.
Tekstil sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine vurgu yapan Toros, "Tekstil sektörü, emeğin, estetiğin, teknolojinin ve ticaretin buluştuğu alanlardan biridir. Bu sektör, yüksek katma değer üretme kapasitesiyle ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye, tekstilin tüm üretim aşamalarını gerçekleştirebilen nadir ülkelerden biridir" diye konuştu.
Uluslararası düzeyde tekstil sektörünün başarısına dikkat çeken Vali Toros, ürün kalitesi ve çevre dostu üretim anlayışının önemine değindi. "Dünyanın önde gelen üretici ülkeleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarının ardında, üreticinin emeği ve tasarımcıların estetiği yatmaktadır" şeklinde konuştu.
Toros, Mersin’in stratejik bir merkez olduğunu belirterek, "Mersin, güçlü lojistik altyapısı, modern depolama merkezleri ve uluslararası limanı ile üretimin en hızlı buluştuğu merkezlerden biridir. Bu özellikler, Mersin'in ticaret kapısı olma özelliğini pekiştirmektedir" ifadelerini kullandı.
Vali Toros, Mersin’in ulaştığı ekonomik seviyenin tesadüf olmadığını vurgulayarak, kente yapılan yatırımların ve kalkınma odaklı politikaların tekstil sektörü başta olmak üzere birçok alanda önemli katkılar sağladığını belirtti. "Mersin, bu eşsiz sosyo-ekonomik zenginliği ile tedarik zincirlerini beslemekte ve yatırımları cesaretlendirmektedir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Mersin’in ticaret kimliğini sanayi ve lojistik alanındaki gelişmelerle güçlendirdiğini belirterek, "Mersin, kadim bir ticaret kenti olmasının yanı sıra, son yıllarda Türkiye’nin parlayan yıldızı olmuştur" dedi.
Seçer, Akdeniz Tekstil Fuarı’nın Mersin’in potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeyde görünür kılma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. "Yerel yönetimler olarak iş insanlarımızın önünü açmak ve yatırım ortamını iyileştirmek için çalışıyoruz" dedi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır da, tekstil sektörünün tarım ve sanayi arasındaki güçlü bağı temsil ettiğini belirterek, "Mersin, bu zincirin hem üretim hem de ticaret halkasında stratejik bir konumda" şeklinde konuştu. Fuarın sektöre sağlayacağı katkılara değinen Çakır, "Bu fuarın, üreticilerimizle alıcıları buluşturarak Mersin’in tekstil sektöründeki iddiasını güçlendireceğine inanıyorum" dedi.
Fuarın açılışına Vali Toros, Başkan Seçer, MTSO Başkanı Çakır, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.