Mersin’de Atıl Vaziyetteki Çeşmeler Onarılıyor

Mersin'de atıl durudaki çeşmeler Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından onarılarak kullanıma sunuluyor.

16 Temmuz 2019 Salı, 11:42
Mersin’de Atıl Vaziyetteki Çeşmeler Onarılıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, Erdemli İlçesi Koyuncu Mahallesi’nde 10 yıldır atıl vaziyette bırakılan Alacaören Çeşmesi’ni yenileyerek, halkın kullanımına açıldı. Yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki çeşmeleri tek tip hale getirecek.
Mersin’de çeşmeler yenilenerek, tek tip hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü, 10 yıldır atıl bir vaziyette bırakılan Erdemli İlçesi Koyuncu Mahallesi’ndeki Alacaören Çeşmesi’ni yeniledi. Uzun yıllar iptal edilmiş olan içmesuyu hattının bağlama işlemini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, halkın sağlıklı içmesuyu tüketiminin yolunu açtı. Bundan sonra da ihtiyaç duyulan noktalarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde tek tip çeşmeler inşa edecek.
Alacaören Çeşmesi modern bir görünüme kavuştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla, Erdemli’nin Koyuncu Mahallesi’nde yer alan ve 15 yıl önce yapılıp, belirli bir süre kullanıldıktan sonra atıl vaziyette bırakılan çeşme modern bir görüntüye kavuşturuldu. Su bağlantısı kesik olan ve kötü bir durumda bırakılan çeşme yenilenerek, çalışır hale getirildi.
Alacaören Çeşmesi’nin çevre düzenlemesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı-Erdemli Şube Müdürlüğü tarafından yapılırken, mermer, bakım ve onarım çalışmaları da MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Çeşmenin mermer bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirerek daha modern ve güzel bir görüntüye kavuşturan Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü, tespit ettiği ve ihtiyaç duyulan yerlerde de aynı çalışmaları yapmaya devam edecek.
Çevre düzenlemesi de yapıldı
Çevre düzelmesine de önem veren Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, Alacaören Çeşmesi’nin parke yapım işi kapsamında 30 metrekare parke döşerken, çeşmenin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 6 adet palmiye ve 4 adet İsrail kauçuk ağacı dikildi. Bahçe grubu çalışmalarında 3 adet oturma bankı, 2 adet çöp konteyneri ve su saati muhafaza kapak işleri yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi