Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği renkli görüntülere sahne oluyor. Tarsus Gençlik Kampı’nda toprak, su ve çamurdan oluşturulan parkurlarda eğlencenin tadına varan çocuklar, alana inşa edilen yapay kanala getirilen kanolara binmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

10 Temmuz 2019 Çarşamba, 12:50
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinde çocukları için aktivite düşünen, ancak kısıtlı olanakları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen ailelerin imdadına yetişiyor. Çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda her haftasonu düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle teknolojiden ve bilgisayar oyunlarından uzaklaşıp, doğa ile iç içe eğlence dolu anlar yaşıyor. “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğine katılan minikler, toprak, su ve çamurdan oluşturulan parkurlarda eğlenip, alana inşa edilen yapay kanalda kano keyfi yapıyor.
Saatlerce eğlendiler
Kaydırak, tüneller, tırmanma parkuru, kaygan zemin gibi gerçek yarışma alanını aratmayan konsepti ile kurulan alanda, çocuklar saatlerce eğlendi. Alana inşa edilen yapay kanala getirilen kanolara binen ve kendi becerilerini keşfeden çocuklar, yeniden binmek için adeta kuyruk oluşturdu. Televizyon ekranlarının sevilen programlarından Survivor’dan esinlenerek oluşturulan parkurlarda yarışan, eğlenen ve ekip ruhunu öğrenen çocuklar yeni arkadaşlıkların temelini atıyor.
“Bu etkinlikte çok eğleniyoruz”
Alanda kurulan tüm parkurlarda oyun oynadığını ve çok eğlendiğini ifade eden Hüseyin Ünlü, “Daha önce böyle bir etkinliğe katılmadım. Bu etkinlikte çok eğleniyoruz, suların üstünde kayıyoruz, içine giriyoruz serinliyoruz. Böyle şeyler yapıyoruz. Bu etkinliğe ailemle katıldım. Etkinliği düzenlediği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Köpüklü alanda kaymak çok güzel”
Çocuklardan Meryem Aktar ise en çok köpüklü alanda kaymaktan hoşlandığını belirterek, “Böyle bir etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Köpükten kayıyorum, köpükten kaymak çok eğlenceli. Buz gibi suyun altına giriyoruz ancak hasta olmuyoruz. Bu etkinliğe annemle, teyzemle, anneannemle, halamla, kuzenlerimle katıldım. Köpükte kaymak çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e buradan selamlar gönderiyorum” diye konuştu.
“Kanoda çok eğlendik”
Etkinliğe ilk defa katıldığını ve her hafta katılmak istediğini ifade eden Mehmet Toprak Uçar ise, “Bu etkinlikte çocuk havuzunda kaydık ve yarışlar yaptık. Tırmandık, çamura atladık, suya girdik, en son da kanoya bindik. Kanoda da çok eğlendik çok güzeldi ama biraz zorlandık. Bu etkinliğe tek başıma katıldım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Düzenlenen etkinliklerle hayal dünyalarını keşfediyorlar
Su, toprak ve çamurun yanı sıra resim çizme, yüz boyama gibi aktivitelere yer verilen etkinlikte, çocuklar hayal dünyalarının sınırlarını keşfediyor. Düzenlenen resim çizme etkinliğine katılan çocuklar, yeteneklerini kâğıtlarına aktararak yaratıcılıklarını keşfetme olanağı buluyor.
Her hafta düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak isteyen, ancak ulaşım aracı olmayan aileler için otobüsler kaldırılıyor. Düzenli olarak yapılacak etkinliklere katılmak isteyen aileler ve çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını takip ederek etkinliklerin tarihini, saatini ve otobüs hareket yerlerini öğrenebilecek.
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler
Mersin'de Çocuklar Çamura Bulanıp, Doyasıya Kirlendiler

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti