Mersin'de Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde 81 ilde eş zamanlı olarak “Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı

04 Kasım 2022 Cuma, 09:57
Mersin'de Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı
-

Vali Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla, Ankara’dan koordine edilen; 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 10.00'da 81 ilde eş zamanlı olarak “Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatına” katıldı.

Vali Pehlivan, Mersin İli Toroslar İlçesi İsmail Levent Kur'an kursunda düzenlenen ve deprem ikazının gelmesiyle sınıflardan başlayarak kurs bahçesinde son bulan “Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatına” kurs eğiticileri ve öğrencileri ile birlikte katılarak, eğitici ve öğrencilerle birlikte tüm binayı en kısa sürede tahliye ederek tatbikatı başarı ile tamamladılar.

Programda konuşan Vali Pehlivan;
Bu uygulama İçişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde günü tarihi, saati belirlenen bir tatbikattı. İlimiz genelinde 226 Kur'an kursunda toplam 8571 öğrencinin 332 de öğreticinin katıldığı bir deprem tatbikatıdır. 2021 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından Afet Eğitim Yılı ilan edilmişti. 2021 yılı içerisinde binlerce eğitim programı düzenlendi. Bu eğitim programlarına milyonlarca vatandaşımız katıldı. Bu yıl da Sayın İçişleri Bakanımız tarafından ülke genelinde AFAD Tatbikat Yılı ilan edilmişti.

Son verilere göre 66.200 civarında tatbikat gerçekleştirildi. Bugün de ilimizde bu kapsamda tatbikat gerçekleştirdik. Deprem anında ilk anda yapılması gereken Çök-Kapan-Tutun uygulamasını çocuklarımızla birlikte yaptık. Bir deprem olduğunda kapalı bir yerdeysek önce çöküyoruz, sonra kapanıp en müsait yere tutunmaya çalışıyoruz. Deprem geçtikten sonra da kendimizi emin bir yere almak maksadıyla tahliye gerçekleştiriyoruz. Deprem anında ekipler intikal edene kadar herkesin kendi tedbirini alması gerekiyor. Zaman kazanmak ve kendimizi en güvenli noktaya almak için tahliye konusunda da gerektiği şekilde, mümkün olduğunca panik yapmadan hareket etmek gerekiyor. Bugün bu uygulamayı gerçekleştirdik. Deprem ikazı geldi. Çocuklarımızla birlikte bulunduğumuz yerde Çök- Kapan- Tutun uygulamasını yaptık. Sonra da hep beraber tahliyeyi gerçekleştirdik.
Ben bu vesileyle bu uygulamayı ilimizde Valiliğimizin himayesinde gerçekleştiren AFAD Müdürlüğümüze, ekiplerimize, Müftülüğümüze, katkı sağlayan sivil toplum teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize de, tatbikat kapsamındaki yapılması gerekenleri harfiyen uyguladıkları için teşekkür ediyorum. Bir sonraki uygulama 9 Kasım 2022'de olacak. İçişleri Bakanlığımız ile Gençlik Spor Bakanlığımız arasındaki protokol çerçevesinde Kredi Yurtlar Kurumu'nda benzer uygulama yapılacak. 12 Kasım'da da Düzce depreminin yıl dönümünde akşam saat 18.57'de evlerde Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı yapılacak. Burada, amaç doğal afetler karşısında hazırlıklı olmaktır.
Bütün duamız bu tür afetlerin hiç meydana gelmemesi ama afetler dünyanın bir gerçeği. Ülke olarak deprem kuşağında olduğumuz için zaman zaman bunu yaşıyoruz. Çeşitli afetlerin yaşandığı bir kuşaktayız. Dolayısıyla hazırlıklı olmak zorundayız. Hazırlık da önce bilinçli olmak, sonrasında da bildiklerimizi, öğrendiklerimizi tatbik etmekle oluyor. Bu nedenle Bakanlığımız da sahada ve bütün illerde, bütün ilçelerde Türkiye'mizin dört bir yanında bu uygulamaları hayata geçiriyor. Hayata geçirmeye de bundan sonra devam edeceğiz. Her anımızda hazırlıklı olmalıyız. Çünkü bu afetlerin ne zaman ne şekilde cereyan edeceğini bilemiyoruz.
Öncelikle afetlerin yaşanmadığı günler, yıllar diliyorum. Ama bununla birlikte de en hazırlıklı şekilde bu afetler karşısında tedbirli olmaya, bu tatbikatların vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan tatbikata; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Müftüsü Aydın Yığman, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız, AFAD Görevlileri, Müftülük Görevlileri de katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”