Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 247 bin metrekare arazi üzerine yapılan ve Türkiye’nin en büyük geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi unvanına sahip Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, Başkan Kocamaz’ın katılımıyla açıldı.

20 Mart 2019 Çarşamba, 13:55
G: 20.03.2019 - 13:57
Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı
-

Hayvan severlerin açılışını dört gözle beklediği, sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak, uygun beslenme, barınma, bakım ve yaşam koşulları sunacak olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin açılışı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından gerçekleştirildi.
Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, İYİ Parti Toroslar Belediye Başkan Adayı Ender Turhan, İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ahi, Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve hayvan severler katıldı.
Başkan Kocamaz, “Bu merkezin dünyada örneği yok”
Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı ve en modern hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Bugün bizim en mutlu günlerimizden birisi. Bir hizmet üretirsiniz, insanlara yaparsınız sevinir. Ama böyle bir hizmeti hayata geçirdiğiniz zaman hem hayvanlar hem de hayvan severler seviniyor. Türkiye’nin en kapsamlı, en büyük, en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini açıyoruz”dedi.
Dualar sahipsiz dostlara
Başkan Kocamaz konuşmasında;“Merkezimizde, 4 ameliyathane, 4 muayene odası, 2 adet ameliyat sonrası bakım ünitesi, laboratuar, anestezi bölümü, veteriner odası, röntgen bölümü, müşahede ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, terapi havuzları, masaj odası, traksiyon odası, eczane, küpe ve çip odası, soğuk hava deposu, kafeterya, kedi ve köpekler için ayrı mama odası, tıraş odası, sahiplendirme alanı, serbest dolaşım alanları bulunuyor. Bunun yanında ilave olarak kedi evleri, köpek evleri, özelikle pitbull cinsi köpekler için de bir merkez oluşturulacak. Ayrıca yine ilave olarak hayvan mezarlığımız da hizmet vermeye başladı. Ben bütün insanlarımızı hayvanlara karşı duyarlı olmaya ve sahiplenmeye davet ediyorum. Özellikle bizden sonraki nesillerin hayvan sevgisini artırmak için sahiplenmeye davet ediyorum. Birileri konuşur ama biz yaparız. Birileri projeleri masal gibi anlatır. Biz ise hayata geçiririz. Bugün Mersin’i böylesine güzel, yeni ve dünyada örneği olmayan bir tesise kavuşturmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtiyorum. Daha önce hayvan sever bir hanımefendi bütün kedilerin ve köpeklerin duasını Burhanettin Başkan’a gönderiyorum demişti. Şimdi biz de bütün dualarımızı hayvanlarımızın sağlığı, huzuru için gönderiyoruz”ifadelerine de yer verdi.
Yasmina Lokmanoğlu, “Bu barınaktan çıkan bir köpeğimiz film yıldızı oldu”
Şimdiye kadar katıldığı açılışların içerisinde en sevinerek katıldığı açılışın Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi açılışı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, “Benim en severek katıldığım açılış bu. İnanılmaz mutlu oldum. Çünkü dünyayı paylaştığımız bu dostlarımıza yapılan haksızlıklara her zaman isyan etmişimdir. Şu anda burayı gezdim. Ameliyathaneleri gezdim. Sokağa terk edilmiş sahipsiz hayvanların nasıl sahiplenildiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Ama burada bize, Mersin halkına bir iş düşüyor. Kendi duygularımızı tatmin etmek için hayvan dostlarımızı alıp, bir süre evde barındırıp sonra sokağa atmamalıyız. Burada çok şanslı olan köpekler de var. Mesela Rasim Tekin’in eğittiği bir film yıldızımız var. İyi Biri filminde Karakız olan köpeğimiz bu barınaktan çıktı. Bu barınaktan alındı, sahiplenildi ve oyuncu yapıldı. Şu anda da prodüktörün evinde yaşıyor. Eğer köpek veya kedi almak istiyorsak buradan sahiplenebiliriz. Burada daha yapılacak çok güzel işler var. Bu proje beni en mutlu eden projeydi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”ifadelerine yer verdi.
Kedi ve köpekler için doğal yaşam alanları bu barınakta
Gözne’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanında yer alan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi hayvanlar için modern bir yaşam alanı sunuyor. 247 bin metrekare arazi üzerine, 6 bin hayvan kapasiteli olacak şekilde inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz hayvanlar için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.
Geçici Hayvan Bakımevi’nde kedi ve köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulurken, engelli kedi ve köpekler için de ayrı yaşam alanları yer alıyor. Köpekler için yetişkin, yavru ve hastalıklı olmak üzere 3 kategorinin ayrıldığı tesiste normal köpek, terrier köpek, uyuz köpek, karantina köpek, engelli köpek, hamile köpek, yavrulu köpek, yavrulu anne köpek alanları yer alıyor. Yetişkin, yavru ve hastalıklı kedilerinde koruma altına alınacağı bakımevinde ayrıca büyük kedi evleri, karantina ve müşahede alanları ve oyun oynayabilecekleri Miyavpark da yerini aldı
Türkiye’de bir ilk; Terapi havuzu
Türkiye’nin en büyük barınağı olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde fizik tedaviye ek olarak Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren terapi havuzu da yer alıyor.Geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan terapi havuzundan, kısmi felçli, düşme, araba çarpması, sinir ezilmesi gibi vakalar sonucunda tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar faydalanabiliyor. Merkez sayesinde bakımevine yaralı veya felçli vaziyette getirilen köpeklerin yüzde 60’ı kurtarılabiliyor. Veteriner hekimler tarafından cerrahi müdahalesi tamamlanmış olan köpekler, yaraları iyileştikten sonra, daha sağlıklı bir şekilde hayata tutunmaları için fizik tedavi ile terapi havuzundan faydalanmaya başlıyor.
Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı
Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı
Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı
Mersin'de Dev Bir Tesis Daha Hizmette, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nin Açılışı Yapıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”