Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı

Programda anne sütü ile beslenememe nedeniyle her yıl 1,3 milyon çocuğun hayatını kaybettiği vurgusu yapıldı.

03 Ekim 2018 Çarşamba, 15:18
G: 03.10.2018 - 15:22
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
-

Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan konuşmalarda anne sütünün önemine dikkat çekilirken, programda anne sütü ile beslenememe nedeniyle her yıl 1,3 milyon çocuğun hayatını kaybettiği vurgusu yapıldı.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında” Tarsus Devlet Hastanesi’nde bir etkinlik düzenlendi.
Tarsus Devlet Hastanesi Ek Hizmet Hizmet Binasının bahçesinde düzenlenen programa, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet Serdar Ünlü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nimet Yiğiter ile birlikte bazı davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Her Yıl 1.3 Milyon Çocuk İyi Emzirilemediğinden Hayatını Kaybediyor”
Programda kısa bir konuşma yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nimet Yiğiter, “Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile 1991 yılından bu yana emzirme konusunda çeşitli programlar düzenlenmekte ve bu programlar 1-7 Ekim tarihleri arasında Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Hastanemiz bünyesinde kadın doğum çocuk servis ve polikliniklerimizde gebe eğitim okulumuzda donanımlı personelimizle emzirme v e anne sütünün önemi ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Tarsus Devlet Hastanesi olarak anne sütü ve emzirme politikamız oluşturulmuştur. Tüm hastane personelimiz konu ile ilgili bilgilerini güncel bilgilerle belirli aralıklarla tazeleyerek bilimsel çalışmaları takip etmektedir. İyi emzirilememe nedeni ile 1.3 milyon çocuğumuz maalesef yaşamını yitirmektedir. Anne sütü ile beslenemeyen çocuklarda ölümlerin anne sütü ile beslenenlere oranla 6 kat daha fazla olduğu belirtilmiştir.” İfadelerini kullandı.
“İlk 6 ayda anne sütünün önemi büyüktür”
Emzirme Haftası etkinlikleriyle, anne sütünün öneminde dikkat çekildiğini ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ise şunları söyledi: “1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinliğine hoş geldiniz. Neden 1-7 Ekim'de Emzirme Haftasını kutluyoruz. Çünkü biz anne sütünün bebekler ve anneler için önemini anlatmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Özellikle son zamanlarda gelişen sanayi ve teknolojik gelişmeler geleneksel emzirmeden uzaklaştırmada ve bebek ölümlerinin yüzdesini arttırmaktadır. İlk 6 ayda anne sütünün önemi büyüktür. Özellikle bebekleri enfeksiyon hastalıklarından korumak için bağışıklık sistemini güçlendirmek için ileriki dönemde hastalıklardan korunması aynı zamanda fiziksel psikolojik bütün zihinsel gelişimi için anne sütünün önemi büyüktür.”
Progarmda bir anne olarak duygu ve düşüncelerini paylaşan Yasemin Ayşe Duygu isimli bir anne ise, bebeğini emzirdikten sonra annelik duygusunu anladığını ve en güzel annelik duygusunun da bebeğinin emzirmek olduğunu aktardı.
Yapılan konuşmaların ardından, Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet Serdar Ünlü tarafından genç anneleri tebrik ederken hediye takdim etti. (A. Hakim Kurt-MersinHaber.com)
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı
Mersin'de Dünya Emzirme Haftası Kutlandı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti