Mersin'de Gezici Kentkart Aracı

Mersin'de vatandaşların toplu taşıma araçlarında kullandığı Kentkart’a ulaşma konusunda sıkıntı yaşamaması için Kentkart satış ve dolum noktaları vatandaşların ayağına getiriliyor.

22 Kasım 2017 Çarşamba, 15:44
Mersin'de Gezici Kentkart Aracı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kısa süre önce Mersin Çarşısı’na konuşlandırılan Kentkart irtibat noktası ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi yerleşkesinde hizmete giren gezici Kentkart aracı, hem vatandaşların hem de öğrencilerin işini kolaylaştırıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Mersin merkezde pek çok yerde bulunan 470 dolum bayiinin yanı sıra önemli konumlara yerleştirdiği kent kart dolum ve basım noktaları ile vatandaşların yaşayabileceği olası mağduriyetin önüne geçiyor.
Gezici araç üniversite öğrencilerinin işini kolaylaştırıyor
Toplu taşıma araçlarında kullanılan Kentkart’ın dolum noktaları Mersin merkeze yayılarak, vatandaşların kolay ulaşabileceği yerlere konuşlandırılıyor. Toplu taşıma araçlarını en fazla kullanan üniversite öğrencilerinin Kentkart’a daha kolay ulaşması için Mersin Üniversitesi’ne yerleştirilen gezici Kentkart aracı ve Ulu Camii’nin doğu tarafında bulunan irtibat noktası hem vatandaşların hem de öğrencilerin işini kolaylaştırıyor.
Kısa süre önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi (acil girişi) yerleşkesine yerleştirilen gezici Kentkart aracında hem 65 yaş üstü, engelli, öğrenci, emekli, öğretmen, 60-65 yaş arası kişiselleştirilmiş indirimli seyahat kartı veriliyor hem de kart dolumu yapılıyor.
Vatandaşların konum itibari ile en kolay ulaşabilecekleri yerlerden birisi olan Ulu Camii’nin doğu tarafında yer alan Kentkart irtibat bürosunda da vatandaşlar hem kişiselleştirilmiş indirimli seyahat kartlarını alabiliyor hem de dolum yaptırabiliyor.
Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşayan vatandaşların ise ilçeye yerleştirdiği Kentkart büroları ile merkeze gelmelerine gerek kalmadan Kentkart sahibi olmasını sağlıyor.
Tarsus Belediyesi hizmet binası, Anamur Belediyesi hizmet binası ve Gülnar Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan bürolarda vatandaşlar ve öğrenciler kişiselleştirilmiş indirimli seyahat kartını alabiliyor. 
“Hizmet elimizin altında”
Gezici Kentkart aracını çok sık kullandığını ifade eden Mersin Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Emrah Ekinciler, “Eski sisteme göre çok fark var. Biz daha önce kartımıza dolum yapmak istediğimizde çok uzak bir yere gitmek zorunda kalıyorduk. Şu anda ise dolum bayii elimizin altında ve bu çok iyi oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum”  dedi.
Kentkart aracının hem öğrencilerin hem de Tıp Fakültesi’ne gelen vatandaşların işini kolaylaştırdığını söyleyen Günay Türk, “Çok iyi düşünülmüş bir hizmet. Tıp Fakültesi yakınına böyle bir dolum noktası lazımdı. İnsanlar mağdur oluyordu. Bu gibi durumlarda yakınlarda böyle bir yerin olması çok iyi oldu. Burhanettin Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mersin'de Gezici Kentkart Aracı
Mersin'de Gezici Kentkart Aracı

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
muratgündüz
16:01
22 Kasım 2017 Çarşamba
mezitli davultepe semtinde dolum noktalarının arttırılması gereklidir, bu konuda kartına yükleme yapamayanlar araç içerisinde ki yolculardan rica minnet le binmeye çalışıyor şoförler zor durumda kalıyor
88.248.131.170
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”