Mersin'de Öğrencilerin İmdadına Büyükşehir Zabıta Ekipleri Yetişti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye giren öğrencileri ve onlara refakat eden velileri yalnız bırakmadı. Toplu taşıma araçları, öğrencileri, velileri ve sınav görevlilerini ücretsiz taşıdı.

29 Haziran 2020 Pazartesi, 04:31
Mersin'de Öğrencilerin İmdadına Büyükşehir Zabıta Ekipleri Yetişti
-

Büyükşehir’in Zabıta personeli, sınava dakikalar kala olumsuzluklarla karşılaşan öğrencilerin imdadına yetişti. Büyükşehir, ayrıca okul önlerinde çocuklarını bekleyen velilere toplam 5 bin adet su ikram etti.
Sınav kağıdına kahve döküldüğü için bir kaldırımda gözyaşı döken Büşra Aslan’ın sıkıntısını çözen Büyükşehir Trafik Zabıta ekipleri, üniversite adayı genci sınava yetiştirdi. Aslan, “Sınav belgemin üzerine kahve dökülmüştü. Beni sınava yetiştirdiler. Çok teşekkür ederim” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren öğrencileri ve velilerini yalnız bırakmadı. Öğrencileri, velileri ve sınav görevlilerini toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz taşıyan Büyükşehir ekipleri, hem öğrencilerin imdadına yetişti hem de okul önlerinde bekleyen velilere su ikramında bulundu.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren gençler, heyecan dolu bir hafta sonu yaşadı. Öğrencilerin velileri de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Bazı öğrenciler sınava dakikalar kala çeşitli olumsuzluklarla karşılaştı. Öğrencilere refakat eden velilerse sıcağa rağmen okul önlerinde saatlerce çocuklarını bekledi.
Okul önlerindeki velilere su ikram edildi
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 6 araçla Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli’den oluşan 4 merkez ilçede 5 bin adet suyu okul önlerine taşıdı. Çocuklarını sınava götüren veliler, sıcağa rağmen okul önlerindeki heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Kimi veli çimlerde oturup kitap okuyarak, kimisi de bulduğu en ufak gölgelikte çocuğunu bekledi. Büyükşehir, öğlen sıcağında okul önlerinden ayrılamayan velilere su ikram etti. Veliler ise karşılaştıkları ilgiden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.
Sınav kağıdına kahve dökülen Büşra’nın yardımına ekipler yetişti
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da sınava dakikalar kala çeşitli olumsuzluklarla karşılaşan gençlere destek oldu. Sınav kağıdını kaybeden, okulunu bulamayan veya sınava yetişemeyen öğrencilerin imdadına Büyükşehir’in zabıta personeli yetişti. O gençlerden birisi de Büşra Aslan oldu. Sınav kağıdına kahve döküldüğü için sınava giremeyeceğini düşünen Aslan, bir kaldırımda oturup gözyaşı döktü. Büyükşehir’in Trafik Zabıta ekipleri genci fark edip sıkıntısını dinledi. Gencin sınav giriş kağıdını yeniden çıkaran ekipler, üniversite adayı Büşra’yı Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki sınavına yetiştirdi.
Pozcu’da bir kaldırımda ağlarken kendisini bir anda fakülte kapısında bulan Büşra Aslan, “Sınav belgemin üzerine kahve dökülmüştü. Beni Pozcu’dan getirip sınav kağıdımın çıktısını aldılar. Daha sonra beni sınava yetiştirdiler. Çok teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”