Mersin'de Öğrencilerin Niteliğini Artıracak İşbirliği Protokolüne İmzalar Atıldı

MTSO ile Çağ Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile üniversite öğrencilerinin iş dünyasının talep ettiği donanıma sahip olarak mezun olabilmesi, dolayısıyla bölgedeki nitelikli iş gücünün artırılmamsı hedefleniyor.

21 Mart 2019 Perşembe, 17:55
Mersin'de Öğrencilerin Niteliğini Artıracak İşbirliği Protokolüne İmzalar Atıldı
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, bölgenin geleceğine yatırım yapılmasına ciddi katkılar sağlayacak önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. Yaratıcı, bilimsel, yenilikçi eğitimle iş hayatının bütünleştirilmesinin hedeflendiği protokol kapsamında iş dünyası öğrencilerin staj ve kariyerlerine hazırlık süreçlerini bilinçli ve nitelikli yöntemlerle tamamlayarak iş dünyasına daha başarılı hazırlanmalarını sağlamada yardımcı olacak. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında istenilen ve tercih edilen bireylere dönüşmelerine imkan tanıyarak istihdamlarına destek verilmesi hedeflenen işbirliği protokolüyle bölgede nitelikli iş gücünün oluşturulması, bölgenin geleceğine yatırım yapılması, donanımlı, yeni nesillerin ekonomik kalkınmaya etkisinin sağlanması planlanıyor.
Kızıltan: “Öğrenciler de akademisyenler de iş dünyası içinde yer almalı”
İmza töreni sonrası kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, eğitimin ülkelerin varlığını sürdürebilmesi adına önemine dikkat çekerek, bunun için nitelikli eğitimi önemsediklerini vurguladı. “Bir ülkedeki üniversite sayısının çokluğu değil, niteliğinin yüksek olması önemli” diyen Kızıltan, bunun da üniversitelerin iş dünyasıyla diyaloğunu artırmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekti. Kızıltan şunları söyledi:
“Buradan yetişen insanlar iş dünyası içinde çeşitli kademelerde görev alıyor. Üniversiteler iş dünyası ile iç içe olmazsa öğrencilere verilen eğitim de teoride kalıyor. Teori okullarda, uygulama ise bizde var. Teori ile uygulamayı birleştirdiğimiz zaman eğitim hedefine ulaşır. Nitelikli üniversiteler nitelikli insanlar yetiştirince ülkemiz daha iyi noktalara gelir. Bu nedenle protokolü önemsiyoruz.”
Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de uygulama alanında yer alması gerektiğine değinen Kızıltan, “Bu sağlanırsa verilen bilgiler gerçekle bağdaşır ve tam bilgiye dönüşür. Bu nedenle üniversite ile iş dünyasının işbirliği artırılmalı” dedi.
Ay: “Tüm kurumlar birbiriyle entegre çalışmalı”
Çağ Üniversitesi Rektörü Ünal Ay ise üniversitelerin artık hedeflerini tek başına değil, çevresiyle oluşturacağı birliktelikle gerçekleştirebileceğini söyledi. Özellikle iş dünyası ile interaktif ilişkinin artırılması gerektiğini vurgulayan Ay, yapılan iş birliği protokolünün büyük önem taşıdığını anlattı.
“Geldiğimiz ortamda Türkiye’deki üniversiteler değerlendirilirken paydaşlarınızla ne kadar diyalog kurup birlikte çalıştığınız göz önünde bulunduruluyor. Paydaşların senin aktaracağın bilgide, vereceğin eğitimde ne kadar söz sahibi oluyor ona bakılıyor” diyen Ay, “Biz idari bilimler ağırlıklı bir üniversiteyiz. Bu bağlamda özellikle Sanayi ve Ticaret Odaları ile artan diyalog bizim için ekstra önemli” değerlendirmesini yaptı.
Bu işbirliklerinin biraz daha operasyonel olması gerektiğini anlatan Ay, şunları söyledi:
“Türkiye’de üniversite sistemi yeni bir evreye geçiyor. Eğitim sadece eğitimcilerin işi olmaktan çıtı. Entegre bir yapı kuruluyor. Ben bu işin her şeyini bilirim deme dönemi bitti. Tüm kesimler ortak hareket etmeli. İşadamları eğer aradığı nitelikte personel bulmak istiyorsa üniversitelerin ders programlarına da katkı sunmalı. Bu noktada paydaşlık kavramı önemli. Tüm kurumların birbiriyle entegre çalışması önemli.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor