Mersin'de Sokağa Atılan Kadifenin Şansı Döndü

Tarsus ilçesine bağlı Eskiömerli Mahallesi'nde mahallelilerin baktığı yaşlı, hasta ve sahipsiz eşek, yaban hayatı koruma görevi üstlenen Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Hayvan Parkına getirilerek tedavi altına alındı.

24 Mayıs 2019 Cuma, 15:28
G: 24.05.2019 - 15:29
Mersin'de Sokağa Atılan Kadifenin Şansı Döndü
-

Yetkililer tarafından ‘Kadife’ adı verilen eşek koruma altına alındı.
Yıllarca ağır şartlarda çalıştırılan ‘Kadife’ Büyükşehir’in korumasında
Tarsus ilçesindeki hayvan dostları tarafından yapılan ihbar üzerine gebe bir eşeğin ölmek üzere olduğu bilgisini alan Tarsus Hayvan Parkı ekipleri hemen harekete geçti. Ekipler, mahalle sakinlerinin kendi imkânları ile bakmaya çalıştığı hasta eşeği özel nakil aracı ile hayvanat bahçesine getirdi. Tarsus Hayvanat Bahçesi’nde eşeğe yapılan ultrason muayenesinde eşeğin gebe olmadığı, karnındaki sarkıkların yıllarca ağır şartlarda çalışmasından dolayı çift taraflı şekillenen kas fıtığından kaynaklandığı tespit edildi.
Uzun süreli açlık ve susuzluğa bağlı bitkin düştüğü ve ileri derecede zayıfladığı görülen eşeğin, uzun süre yük arabası taşımaktan kaynaklı boyun, bel ve ayak eklemlerinde kalıcı deformasyon şekillendiği, sağ gözünde tamamen, sol gözünde yüzde 50 görme kaybı, oluştuğu tespit edildi.
“Kadife’nin Gerekli Muayenesi Yapıldı ve Tedavilerine Başlandı”
Yapılan tetkikler neticesinde artık yük taşıyamaz hale geldiği için sahibi tarafından ölüme terk edildiği anlaşılan eşeğin tedavisine başlayan hayvanat bahçesi personelleri eşeğe ‘Kadife’ ismini verdi.
Tarsus Hayvan Parkı Müdürü Mesut Özdemir ise Kadife’nin bundan sonra kendi ırkı ile güzel bir yaşam süreceğini ifade ederek “Kadifeyi buraya getirdiğimizde çok vahim durumdaydı. Beslenememiş ve susuz kalmıştı. Bunun yanında başka sağlık problemleri de bulunuyordu. Bizim tek dileğimiz bu hayvanları kullanıp işe yaramaz hale geldiği düşünüldüğünde çaresizce sokağa bırakmak yerine, Mersin Büyükşehir Belediyemizin çağrı merkezi aracılığıyla bize ulaşmaları. Bu can dostlarımızın da bizler gibi can taşıdıklarını unutmayıp, yurttaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini yürekten diliyorum. Kadife de tedavisi tamamlandıktan sonra daha önce hayvan dostları kanalıyla Anamur ilçesinden gelen ‘Menekşe’, Mut ilçesinden gelen Nergiz ve diğer eşeklerle ile bir arada, yeni yuvasında yaşayacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti