Mersin’de, Stajını Tamamlayan 12 Avukat Cübbe Giydi

Mersin’de stajını başarılı bir şekilde tamamlayan 12 genç avukat cübbe giydi. Törende Baro Başkanı Av. Yeşilboğaz flaş açıklamalarda bulundu.

10 Ekim 2018 Çarşamba, 15:47
G: 11.10.2018 - 08:48
Mersin’de, Stajını Tamamlayan 12 Avukat Cübbe Giydi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 12 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.
Yemin töreninde konuşan Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, son yıllarda savunma mesleğine yönelik artan şiddete ve haksız tutuklamalara dikkat çekerek, “Biz avukatların,görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımızı, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüzü, tutuklandığımızı tarihe not düşüyoruz.Hukuksuzluk yapan hukukçular, adalet önünde hesap vermekten kurtulamayacak.Ülkemizde gerçek bir adalet düzeni, gerçek bir hukuk devleti kuruluncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yrd. Av. Gazi Özdemir, avukatlar, yemin eden avukatların ailesi ve yakınlarının katılımıyla, Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde; Av. Mehmet Ali Gündüz, Av. Dilan Adanur, Av. Burçak Coşkun, Av. Saniye Biçici, Av. Hüseyin Kutluhan Yıldız, Av. Muhammed Batuhan Gün, Av. Fatma Yıldız, Av. Cihan Kaya, Av. Ayşe Tan, Av. Kenan Topuoğlu, Av. Deniz Çetinkaya ve Av. Gizem İrem Ata cübbe giyip yemin ederek, avukatlık ruhsatını alıp mesleğe ilk adımı attı.
“ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER VE ANAYASA İHLAL EDİLMEKTEDİR”
Konuşmasında, son yıllarda savunma mesleğine artan baskılara ve meslektaşlarının hukuksuzca tutuklamalarına yönelik tepkisini dile getiren Yeşilboğaz, “Böyle bir günde de sorunlarımızı haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bildiğiniz üzere son yıllarda sistematik bir şekilde savunmaya yönelik saldırılar baskılar artmış, pervasızlık had safhaya çıkmıştır. Savunma yoksa, yargı da yoktur. Yargılamadan avukatın çıkarılması, hukukun çıkarılmasıdır. Biz biliriz ki, hukuk devleti yargı bağımsızlığına ve özgür savunmaya dayanır. Oysa hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma, savunma dokunulmazlığı, silahların eşitliği gibi uluslararası sözleşmeler ve Anayasa, Avukatlık Kanunu gibi düzenlemelerle güvence altına alınan haklar, her geçen gün, giderek artan bir şekilde, ihlal edilmektedir” diye konuştu.
“HUKUKSUZLUK YAPAN HUKUKÇULAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAK”
Yeşilboğaz konuşmasında, “Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatların, görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımızı, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüzü, tutuklandığımızı tarihe not düşüyoruz. Öte yandan, tarihe not düştüğümüz başka sözlerimiz de var: Adaleti ve hukuku kişisel değerlendirmelere indirgeyen pervasızlıklardan en çok da yargı zarar görür. Hukuk, adaletsizliğe ve haksızlığa aracı kılınamaz; mahkemeler de buna paravan olamaz. Hukuksuzluk yapan hiçbir hukukçunun da, adalet önünde hesabını vermekten kurtulamayacağını ayrıca hatırlatmak isteriz” ifadesini kullandı.
Konuşmasında avukatsız adalet olmayacağının altını çizen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Biz avukatlar, tarih boyunca baskılara, keyfiliklere, hukuk tanımazlıklara, yasa bilmezliklere karşı direndik, direneceğiz; susmadık, susmayacağız. Ülkemizde gerçek bir adalet düzeni, gerçek bir hukuk devleti kuruluncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Mersin’de 12 Avukat Cübbe Giydi
Mersin’de 12 Avukat Cübbe Giydi
Mersin’de 12 Avukat Cübbe Giydi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi