Mersin'de Üniversite Sınavına Girecek Öğrenciler İçin Uzmanlar İle Özel Bir Yayın Hazırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ilk olarak Temmuz ayının son haftasına ertelenen, ardından 27-28 Haziran’da yapılması kararlaştırılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan öğrenciler için özel bir yayın hazırladı.

30 Mayıs 2020 Cumartesi, 10:33
Mersin'de Üniversite Sınavına Girecek Öğrenciler İçin Uzmanlar İle Özel Bir Yayın Hazırladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin koordinasyonunda hazırlanan programda eğitimciler, tarih değişikliğinin öğrenciler üzerinde yarattığı kaygıyı, artan sınav süresi ile sınavın ilk bölümünün baraj puanının düşürülmesini, sınavda dikkat edilmesi gereken hususları ve 12. sınıf ikinci dönem konularının kaldırılmasını değerlendirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının Türkiye’de etkilerini göstermeye başladığı ilk günden itibaren yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalan öğrenciler için birçok konuda uzaktan destek vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir, salgın nedeniyle ilk olarak Temmuz ayının son haftasına ertelenen, ardından 27-28 Haziran’da yapılması kararlaştırılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için konunun uzmanları ile özel bir yayın hazırladı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi, pandemi sürecinde “Uzaktan Eğitim Sistemi Modülü” ile öğrencileri yalnız bırakmadı. Kurs Merkezi rehber öğretmeni Cansu Turan moderatörlüğünde, yine Kurs Merkezi rehber öğretmeni Canan Serin ve kamu kurumunda hizmet veren matematik öğretmeni Göksu Şerin, yaklaşan sınav sürecini ele aldı. Eğitimciler, tarih değişikliğinin öğrenciler üzerinde yarattığı kaygıyı, artan sınav süresi ile sınavın ilk bölümünün baraj puanının düşürülmesini, sınavda dikkat edilmesi gereken hususları, 12. sınıf ikinci dönem konularının kaldırılmasını değerlendirdi.
Eğitimciler yaklaşan üniversite sınavı öncesi öğrenciler için bir araya geldi
Büyükşehir Belediyesi, hayatlarının en önemli ve kritik sürecinde olağanüstü bir durumla karşılaşan öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Yaklaşan sınav öncesi iki kere sınav tarih değişikliği yaşayan öğrenciler için özel bir yayınla bir araya gelen öğretmenler, öğrencileri hem motive etti, hem de sınavla ilgili önemli birçok maddede değerlendirmede bulundu.
YKS tarihi ikinci bir değişiklikle 27-28 Haziran’a alındı
Sınav tarihinin ilk olarak Temmuz ayının son haftasına ertelenmesi, ardından 27-28 Haziran tarihine çekilmesinin öğrenciler için aslında bir avantaj olduğunu belirten matematik öğretmeni Göksu Şerin, “Özellikle kıyı kesimlerinde sıcaklık ortalamasını çok yüksek olduğu için öğrenciler sınavda ciddi sıkıntı çekeceklerdi. Sınavın öne alınması onları harekete geçiren bir etken oldu. Tarih bazında baktığımızda normal sınav süresinden bir hafta daha ileriye atıldı, kardan zarar söz konusu aslında. Öğrencilerimiz hala kardadır diyebiliriz” dedi.
12. sınıf ikinci dönem konuları sınava dahil edilmeyecek
Pandemiden dolayı ikinci dönem yüz yüze eğitimin gerçekleşememesi sonucunda 12. sınıf ikinci dönem konuları yine bu yıla özgü olarak sınava dahil edilmeyecek. Eğitimciler, son sınıf öğrencilerinin işlemedikleri konulardan sorumlu olmamasını avantaj, mezun durumundaki öğrencilerin bu konulara daha önce zaman ayırarak emek harcadıkları için onlar açısından dezavantaj olarak yorumladı. Göksu Şerin, “Kimyada organik kimya, edebiyatta Cumhuriyet dönemi, AYT matematik konularından limit, türev gibi önemli konuların kaldırılması, öğrencilerin sorumlu oldukları konulara daha fazla hakim olmaları gerektiğini ve o konulara daha detaylı çalışmaları gerektiğini göstermektedir” dedi.
Sınav süresi arttı, baraj puanı düştü
Sınavın ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) zamanı iyi kullanabilme becerisi olduğunu söyleyen Canan Serin, sadece bu yıla özgü verilen 30 dakika ek süreyle öğrencilerin netlerinin birbirine daha yakın olacağını ifade etti. Serin, “380 puan ile 381 puan arasına giren 10 bin öğrenci varsa bu sene bu sayı 11 bin öğrenci olabilir. Bu durumda aslında öğrencilerimizin çekeceği puanların virgülden sonraki kısmı bile bizim için çok kıymetli hale geldi. Baraj konusuna gelince YKS’de lisans programlarına yerleştirmede 180 barajı kullanılıyordu. Sadece bu yıla özgü bu durum 170 puana çekildi. Bu aslında sadece 170 ile 180 puan arasında olan öğrencileri ilgilendiren bir durum. Bununla birlikte verilere baktığımızda, bu bizlere 112 bin ile 200 bin arasında öğrencinin üniversiteye yerleşeceğini ifade ediyor” diye konuştu.
Eğitimciler evde çalışma stratejileri anlattı, maske kullanımını değerlendirdi
Öğretmenler, sınava hazırlık döneminin önemli bir kısmını evde uzaktan eğitim modülüyle ve kendi imkanlarıyla hazırlanarak geçiren öğrenciler için kalan süreçte bol bol deneme çözmeleri gerektiği söyledi. Öğrencilerin deneme sonunda analiz yaparak, yanlışlarını ya da boş bıraktıkları soruları mutlaka öğretmenlerine sorması gerektiğini vurgulayan Canan Serin, “İki aylık süre bizim için çok önemli. Kendilerini toparlayıp, çalışmaya devam eden öğrencilerin başarıyı daha hızlı yakalayacaklarını kesinlikle biliyoruz. Deneme çözdükten sonra kendi analizlerini yapıp, konu eksiklerini belirleyip, bunun üzerine çalışmalarını detaylandırmaları gerekiyor. Evde çözülen denemelerde öğrencilerimiz kesinlikle maske kullanmak durumunda. Bu duruma kendilerini alıştırmak zorundalar. Ne kadar hızlı adapte olurlarsa, başarıyı o kadar daha kolay elde edecekler. Sınav girişinde çocuklarımıza maske ve dezenfektan dağıtımı yapılacak. ‘Sınav süresi boyunca çocukların maske kullanımı zorunludur’ diye bir açıklama gelmedi. Tabii belki bunu söyleme gereksinimi duymamış olabilirler. Öğrencilerimiz, sınav görevlileri tarafından bunu net bir şekilde öğrenebilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor