Mersin'de Üniversitelilere "Çamaşır Kafe" Hizmeti

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Çamaşır Kafe, Mersin’de öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. Hizmetlerin tamamen ücretsiz sunulduğu Çamaşır Kafe, öğrencilerin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira tasarruf sağlarken, zamanlarını da verimli kullanma olanağı sunuyor.

17 Aralık 2019 Salı, 09:42
Mersin'de Üniversitelilere "Çamaşır Kafe" Hizmeti
-

Öğrenci dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üniversitelilere verdiği Çamaşır Kafe sözünü yerine getirerek, Mersin Üniversitesi girişinde ücretsiz Çamaşır Kafe’yi öğrencilerin hizmetine sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Çamaşır Kafe, hizmete başladığı kısa sürelik bir zaman diliminde öğrenciler tarafından cazibe noktalarından birine dönüştü. Sabahları çorba, gün boyu ise çamaşır yıkama-kurutma, çay ve mini kütüphane hizmeti sunan Çamaşır Kafe, üniversiteliler tarafından takdir topladı.

Çamaşır Kafe ile yıllık 2 bin 500 TL üniversitelinin cebinde kalıyor

Çamaşır Kafe’de tamamen ücretsiz sunulan hizmetler, öğrencilerin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira tasarruf sağlarken, zamanlarını da verimli kullanma olanağı sunuyor. Yakın zamanda Tarsus Üniversitesi civarında açılması planlanan Çamaşır Kafe şubesi içinse çalışmalara başlandı.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde Unitrend İş Merkezi zemin katta yer alan Çamaşır Kafe, Mersin’de devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerde okuyan tüm öğrencilere hizmet veriyor. Üniversiteliler, öğrenci kimlikleriyle Çamaşır Kafe’nin tüm olanaklarından yararlanabiliyor. Çamaşır Kafe ile öğrenciler zamandan tasarruf sağlarken, yıllık ortalama 2 bin 500 TL de ceplerinde kalıyor.

Bir makine dolusu çamaşır piyasada ortama 30 liradan yıkanırken, bir kase çorba ise 7 liradan satılıyor. Çamaşır Kafe, sunduğu ücretsiz hizmetlerle haftada en az bir makine çamaşır yıkatan ve günde bir kase çorba içen öğrencinin cebinde aylık ortalama 260 TL tasarruf sağlarken, 9 aylık eğitim-öğretim döneminde ise bu rakam ortalama 2 bin 500 TL’ye denk geliyor.

Üniversiteliler güne Çamaşır Kafe’de sıcacık çorbayla başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesiyle Aşhane’de kaynayan sıcacık çorbalar, hafta içi her sabah 07.30’da Çamaşır Kafe içerisinde öğrencilerin içini ısıtıyor. Erken saatlerde derslerine yetişmeye çalışan öğrenciler güne sıcacık bir çorbayla başlayıp, fakültelerinin yolunu tutuyor. Evde kahvaltı yapma olanağı veya zamanı bulamayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin lezzetli çorbalarıyla güne sağlıklı ve zinde başlıyor. Çamaşır Kafe’de erken saatlerde başlayan çorba hizmeti, kazandaki son kepçe üniversitelilerin içini ısıtana kadar sürüyor.

Deterjan, yıkama, kurutma… Burada her şey ücretsiz!

Sabahın erken saatlerinde sunulan sıcacık çorba ikramıyla kapılarını açan Çamaşır Kafe’de makineler hafta içi 07.30’da çalışmaya başlayıp, akşamüzeri saat 18.00’e kadar öğrencileri tertemiz çamaşırlara kavuşturuyor. Cumartesi günleri ise 09.00-13.00 saatleri arasında hizmete devam ediyor.

Kafedeki 7 kiloluk 5 adet çamaşır makinesi ve 5 adet kurutma makinesi, görevli personeller tarafından özenle hazırlanıyor. Görevliler kaliteli yumuşatıcılar ve deterjanları makinelere yerleştirdikten sonra öğrencilere sadece kıyafetlerini makineye atma ve ‘başlat’ düğmesine basma görevi düşüyor. Kurutma makinelerindeki işlemin ardından hazır hale gelen çamaşırlar, öğrencilerin üzerinden çevreye mis gibi kokular saçıyor.

Çamaşır Kafe’de şiirler, romanlar ve öyküler de var

Çamaşır Kafe’de öğrencilere çamaşır yıkama-kurutma sürecinde ücretsiz taze ve sıcak çay ikramı yapılıyor. Gün batımı manzaralı masalarda çamaşırlarını bekleyen öğrenciler, Çamaşır Kafe içerisindeki mini kütüphaneden de yararlanabiliyor. Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Oğuz Atay, Cemal Süreya gibi yazar ve şairlerin eserlerinin yanı sıra birçok nitelikli yapıtın yer aldığı mini kütüphane, öğrencilere bekleme süresinde zamanlarını verimli kullanma olanağı sunuyor.

“Kahvaltı olarak çok iyi ve faydalı”

Kayseri’den Mersin Üniversitesi’ne Uluslararası İlişkiler Bölümü okumak için gelen ikinci sınıf öğrencisi Kutay Neşeli, öğrenci evinde iki kişi yaşadıklarından bahsederek, Çamaşır Kafe’de içtiği çorbanın zamanından tasarruf sağladığını ve sağlıklı besin tüketme olanağı sunduğunu belirtti. Hizmetten duyduğu memnuniyeti sözlerine ekleyen Neşeli, “Çoğumuzun ders saatleri erken oluyor. Sabahları en geç saat 10’da dersimiz var. Kahvaltı olarak çok iyi ve faydalı. Dışarıda poğaça yiyeceğimize burada çorba içiyoruz, daha güzel oluyor. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler çorbayla zamandan tasarruf sağlıyor

Üniversite öğrenimi için Antalya’dan gelen Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ramazan Deniz ise Çamaşır Kafe’deki çorba ikramının öğrenciler için önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin en kısa zaman diliminde okula gitmek istediklerini, bunun için kahvaltı yapacak zaman bulma sıkıntısı çektiklerini belirten Deniz, öğrencilerin sabahları güne bir ekmek bir çorbayla başlayıp, hızlıca derslerine yetişebilmelerinin zaman açısından avantaj sağladığını söyledi.

“İlk defa öğrenciler için bir şey yapıldığını görüyorum”

Mersin Üniversitesi İktisat Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Tamer Ulucenk, öğrenci evindeki çamaşır makinesinden yeterli performans alamadığı için kıyafetlerinin zarar gördüğünü belirterek, çamaşırlarını yıkatmak için Çamaşır Kafe’yi tercih ettiğini söyledi. Öğrenciler için yararlı bir uygulama olduğunu dile getiren Ulucenk, “4 senedir burada yaşıyorum. Bir belediyecilik anlayışı olarak ilk defa öğrenciler için bir şey yapıldığını görüyorum. Gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Ben buraya haftada bir geliyorum. Çamaşırlarımı temiz olarak alıyorum, kullanıyorum” diye konuştu.

“Biz sadece çamaşırlarımızı atıp, başlat düğmesine basıyoruz”

Nejdet Atmaca ise Mersin’e Aydın’dan geldiğini, Mersin Üniversitesi’nde Turizm İşletme Bölümü’nde hazırlık sınıfında öğrenim gördüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla Çamaşır Kafe’den haberdar olduğunu belirten Atmaca, şunları söyledi:“Öğrenci olduğumuz için bizim için güzel bir fırsat. Üstüne bir de evde üç saat bekleyip asmak yerine burada yarım saatte işimizi halledip çıkıyoruz. Çalışanlar kendileri dolduruyorlar deterjanı. Biz sadece çamaşırlarımızı atıp başlat düğmesine basıyoruz. Özellikle maddi boyutuyla bayağı bir avantaj sağlıyor. Elektrik faturası düşüyor, üstüne deterjan fiyatı ödemiyoruz, çok güzel bir fırsat gerçekten. Öğrenci dostu, öğrenciyi düşünen bir Başkanımız var, çok teşekkür ederiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Faysal genç
00:00
18 Aralık 2019 Çarşamba
Eski dönemin çakma vatanseverleri buna da karşı çıkınsana hadi
78.180.4.51
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”