Mersin'de Uyuşturucuya Geçit Vermemek Adına 5 Bin 878 Operasyon Düzenlendi

Mersin emniyeti 2022 yılı içerisinde de narkotik suçlara geçit vermedi

10 Ocak 2023 Salı, 10:53
Mersin'de Uyuşturucuya Geçit Vermemek Adına 5 Bin 878 Operasyon Düzenlendi
-

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadele adına, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın talimat ve koordinesi ile il genelinde NARKOTİM ekipler kurularak, aktif bir şekilde uygulama ve alan denetimleri ile saha hâkimiyeti sağlanarak kolektif çalışmalar yürütülmeye devam ediliyor.
Kente toplu olarak giren uyuşturucu maddelerin şüpheliler ile birlikte yakalanması adına teknik, takip ve projeli çalışmalar yürüten özel ekipler ile detaylı çalışmalar yapılırken bu çalışmalar sonucunda 2022 yılında terörün en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu maddelerin, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında Emniyet birimlerince 5.878 operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 6.808 şüpheli şahsa işlem yapılırken Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapan 1.252 şüpheli şahıstan 502’ si tutuklandı.
Emniyet birimlerince yapılan operasyonlar sonucu;
313 Kilogram Esrar Maddesi, 11.038 Kök Kenevir Bitkisi, 107 Kilogram Eroin Maddesi, 55 Kilogram Kokain Maddesi, 22.446 Adet Ecstasy Maddesi, 2.017.131 Adet Captagon Maddesi, 21 Kilogram Metamfetamin Maddesi, 83.047 Adet Sentetik Ecza Hap Maddesi olmak üzere toplam 1 Ton 025 Kilogram narkotik madde ele geçirildi. Narkotik suçlarla bağlantılı olarak 1 Adet AK-47 (KALEŞNİKOF) Uzun Namlulu Tüfek, 211 Adet Tabanca, 2.317 Adet Tabanca Fişeği, 37 Adet Tüfek, 314 Adet Tüfek Kartuşu ele geçirildi.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, sokaklarda gençleri zehirleyen torbacı tabir edilen zehir tacirlerine yönelik zaman zaman operasyonlar yapıldı. Özellikle 4 aylık takip ve tespitlerden sonra 15.12.2022 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik Mersin'de “Kökünü Kurutma Operasyonu” gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında il merkezinde hedef olan 137 şüpheliden 131’ i yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 97’ si tutuklandı. Yapılan aramalarda; 120 gram fişlenmiş Esrar Maddesi, 4 paket halinde 2.320 gram Esrar Maddesi, 18 gram Kokain Maddesi, 19 gram Metamfetamin Maddesi, 23 gram Eroin Maddesi, 30 gram Bonzai Maddesi, 12.352 Captagon Maddesi, 1 adet hassas terazi, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği ele geçirildi.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında diğer iki adım kadar önemli olan bir diğer konu ise İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın bizzat katılım sağladığı ve yürütme faaliyetleri ile farkındalık yaratıldığı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri oldu. Uyuşturucu madde kullanmak suçu kapsamında kendisine işlem yapılan 125 genç, 2022 yılı içerisinde AMATEM’ de tedavi olmaya ikna edildi. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla başlatılan EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE projesi kapsamında anne ve anne adaylarına yönelik çocuklarının uyuşturucudan uzak kalması için 2022 yılında 975 oturumda 35.325 anneye yönelik yüz yüze eğitimler verilerek bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik NARKOGENÇLİK projesi ile eğitimler verilmiştir. Mersin merkez ve tüm ilçeleri kapsayacak şekilde NARKOREHBER eğitim seminerlerinde Belediye Personeli, Öğretmenler, STK, Esnaf, Okul Aile Birliği, Muhtarlar, Din Görevlileri, Özel Güvenlik çalışanları ve Emniyet Teşkilatı personeline yönelik uyuşturucuyla mücadele eylem planı harekete geçirilerek eğitimler verildi."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı