Mersin'de Yangın Mağduru Bir Aileye Daha El Uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesinin Evlerini Onardığı Küçükaslan Ailesi, Büyük Mutluluk Yaşadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yangın mağduru dar gelirli ailelerin evini bakım-onarım çalışmalarıyla yenileyip eşya desteğinde bulunuyor. Küçükaslan ailesi de Büyükşehir’in desteğinden yararlandı.

26 Şubat 2021 Cuma, 10:08
G: 26.02.2021 - 10:14
Mersin'de Yangın Mağduru Bir Aileye Daha El Uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesinin Evlerini Onardığı Küçükaslan Ailesi, Büyük Mutluluk Yaşadı
-

Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi’nde yaşayan ailenin evi, 2020 yılı Aralık ayında elektrik kontağından çıkan yangınla kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir ekipleri evi yeniledi, aileye eşya ve Halk Kart desteği verdi. Evin küçük çocuğu Fatih ise Başkan Vahap Seçer’den talep ettiği bisiklete kavuştu.

Küçükaslan ailesinin evi eskisinden daha iyi bir hale geldi
Çıkan yangında evin dış ve iç cephesinde büyük hasar oluştu. Can kaybının yaşanmadığı yangında duvarlar isten kararırken, evdeki eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Kira olan evlerinde 3 erkek çocukla birlikte yaşayan anne Gülşen Küçükaslan’ın kalp hastalığıyla mücadelesine bir dert daha eklendi. Mahalle muhtarının durumu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmesi üzerine ekipler eve ulaştı. Evde tadilat çalışmaları başlatan ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangının duvarlarda bıraktığı izi ortadan kaldırdı. Her noktası yenilenen Küçükaslan ailesinin evi eskisinden daha iyi bir hale geldi.

Küçükaslan ailesi yenilenen evlerine ilk adımı attı
Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni eşyalar eve yerleştirildi. Büyükşehir, aileye buzdolabından koltuk takımı ve yatağa kadar ev eşyası desteğinde bulundu. Ustalar eşyaları eve taşıyıp kurulumunu gerçekleştirdi. Evdeki tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir, Küçükaslan ailesini evlerine davet etti. Gözlerini kapatarak evin kapısından içeri giren aile büyük bir şaşkınlık yaşadı. Anne Gülşen Küçükaslan uzun süre gözlerine inanamazken, evin küçük çocuğu Fatih ise odasına girdiğinde bir sürprizle daha karşılaştı.

Vahap Amca’sı Fatih’e yeni bisiklet gönderdi
Yangında bisikleti kullanılamaz hale gelen evin küçük çocuğu Fatih, Büyükşehir Belediye Başkanı’na “Vahap Amca’dan yeni bir bisiklet istiyorum” cümleleriyle seslenmişti. Başkan Seçer, Fatih’in talebini yerine getirdi. Ekipler, yeni bisikletini Fatih’in odasına bıraktı. Odasına girdiğinde yeni bisikletle karşılaşan Fatih, yaşadığı mutluluğu Evimiz yanmıştı, bisikletim yanmıştı. Vahap Amca’dan bisiklet istemiştim. Evimizi yaptı. Bisiklet gönderdiği için de eşyalar için de Vahap Amca’ya çok teşekkür ederim” cümleleriyle dile getirdi. Fatih, evinin bulunduğu sokakta arkadaşlarıyla birlikte yeni bisikletinin tadını çıkardı.

“Çocuklarıma daha çok sarılacağım”
Anne Gülşen Küçükaslan da yaşanan olayın ardından yenilenen evlerinde çocuklarına daha sıkı sarılacağını vurgulayarak, “Elektrik kontağından evimiz yanmıştı. Bir felaket gelip bizi vurdu. Eskiden de harabeydi zaten, fayansların hepsi dökülmüştü. Şimdi çok temiz oldu, Başkanımız’dan da emeği geçen herkesten de Allah razı olsun, çok beğendim. Allah bana çocuklarımın acısını göstermedi, onlarla artık daha güzel zaman geçireceğim, çocuklarıma daha çok sarılacağım” dedi.

“Aile çok mutlu, biz de buradan mutlu ayrılıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı ise ekiple birlikte çalışmaları tamamlanan Küçükaslan ailesinin evinden ayrılırken şunları söyledi:

“Şu an aile çok mutlu. Onlar için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda küçük bir çocukları var, Fatih. Vahap Başkanımız’dan bir tane bisiklet istemişti. Onu da kendisine teslim ettik. Çocuğumuzu da mutlu ettik, biz de buradan mutlu ayrılıyoruz. Bu, sadece görünen kısmı. Bunun gibi biz Tarsus’tan Anamur’a kadar her yerde yangın sonrası tadilat ve eşya yardımıyla ilgili destek veriyoruz.”

Küçükaslan ailesi eve yerleşti
Tadilat sürecinde çocuklarıyla birlikte kayınbabasının evinde kaldıklarını belirten anne Gülşen Küçükaslan, artık kendi evini temizleyip eşyalarını yerleştirmeye başladı. Anne Küçükaslan, evdeki ilk günlerini şu sözlerle anlattı; “Geldim, temizliğimi yaptım, halılarımı serdim, dolabımı yerleştirdim. Önce mutfaktan başladım. Şaşırdım, güzel olmuştu. Temizledikçe eşyalarımızı yerleştirdik. Çok güzel bir duygu. İki aydır çok zorlandık ama değdi. Çocuklar da eve geldiklerinde çok sevindiler. Kendi evimize kavuştuk çok şükür”

“Şimdi pijamalarımı giydim, odamda oturuyorum”
Mersin'de Yangın Mağduru Bir Aileye Daha El Uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesinin Evlerini Onardığı Küçükaslan Ailesi, Büyük Mutluluk Yaşadı
Küçükaslan ailesinin küçük ferdi Fatih ise en çok odasını özlediğini vurgulayarak, “Evi çok güzel yapmışlar, çok sevindim. Şimdi pijamalarımı giydim, odamda oturuyorum. Evde telefonla oynamayı severdim, ilk geldiğimde telefonla, tabletle oynadım. Biraz oturma odasında oturdum, dışarıya çıkıp bisiklet sürdüm” dedi.

Büyükşehir, Halk Kart için Küçükaslan ailesinin kapısını çaldı
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Halk Kart ekibi de Küçükaslan ailesini yenilenen evlerinde ziyaret etti. Anne Gülşen Küçükaslan, Büyükşehir ekibini misafir edip, sıcak bir çay ikram etti. Ekip, aileye Halk Kart’ın kullanımıyla ilgili bilgi verdi. Herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran ekip, aileye ‘huzurlu, sağlıklı, bir arada, kazasız ve sorunsuz bir gelecek’ dileklerini iletti.

22 ayda yangın mağduru 170 aileye eşya desteği sağlandı
Mersin'de Yangın Mağduru Bir Aileye Daha El Uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesinin Evlerini Onardığı Küçükaslan Ailesi, Büyük Mutluluk Yaşadı
Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2019’dan bu yana evi yanan 170 aileye eşya yardımında bulundu. Büyükşehir, Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nin 8. Maddesi’nde yer alan “Olağanüstü bir felaket, yangın, hastalık ya da kaza nedeni ile belirli bir süre kendisinin ya da geçindirmekle yükümlü olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan bireylere temel ev eşyası niteliğinde ayni yardım verilebilir” ifadelerini esas alarak eşya yardımlarını gerçekleştiriyor.

Yangın mağduru 10 ailenin evi onarıldı
Yangın mağduru dar gelirli ailelerin evlerinde yapılan tadilat çalışmaları ise 2020 yılında başladı. Çalışmanın başladığı günden bu yana yangın mağduru 10 ailenin evini Büyükşehir ekipleri onarıp yaşanabilir bir duruma kavuşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor