Mersin’i Geçiş Noktası Olarak Gören Yabancı Turist Mersin’de 2 Gün Kalıyor

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Başkanı da olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, turizmde ürün çeşitliliğine sahip olmasına karşın bu potansiyeli değerlendiremeyen Mersin’de kente gelen turistlerin ortalama kalış süresinin 2 gün olduğunu belirtti.

16 Ağustos 2019 Cuma, 10:54
Mersin’i Geçiş Noktası Olarak Gören Yabancı Turist Mersin’de 2 Gün Kalıyor
-

Başkan Yılmaz, “Bu turistler de Antalya ve Kapadokya’ya geçerken Mersin’i dinlenme noktası olarak seçen turistlerden oluşuyor. Konaklama, ulaşım, fiziki-sosyal alt yapı ve alternatif imkânlarla ilgili turistlerin beklentilerinin karşılanmaması gibi sorunların ortadan kaldırılmadığı sürece Mersin turizmde ikinci ligde kalmaya devam edecek” dedi.

TÜRKİYE’NİN BU YILKİ HEDEFİ 50 MİLYON TURİST ÇEKMEK
Turizmin, dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Turizm, istihdam oluşturmaya katkısı, çevresel koruma, kültürel muhafaza ve yoksulluğun azaltılmasında giderek daha da önemli bir katkı sağlayıcı olarak görülüyor. İyi planlanmış bir turizm stratejisiyle, bağlı olduğu doğal ve kültürel mirasın korunmasına, ticaret fırsatları yaratılmasına, barış ve kültürlerarası anlayışın geliştirilmesine katkı sunan bu sektör, ziyaretçi sayılarında 2014 yılındaki rakamlara tekrar ulaştığında ülkemizin dünya sıralamasındaki yerini de sağlamlaştıracaktır” dedi.

MERSİN’İN TURİZM KARNESİ İÇ AÇICI DEĞİL
Geçtiğimiz yıl 40 milyon turist çeken Türkiye’nin bu yılki hedefinin 50 milyon turist çekmek olduğunu, bunun da 2023 yılı için konulan hedefe önceden ulaşılması anlamına geldiğini aktaran Başkan Atsız Afşın Yılmaz, “Türkiye, bacasız sanayi olan turizmden hak ettiği payı almak adına emin adımlarla ilerliyor. İsterdik ki, Mersin de bu hedefe önemli ölçüde katkı sunsun. Ancak rakamlar iç açıcı değil” diye konuştu.

“TURİST MERSİN’DE NEDEN 2 GÜN KALIYOR?” BUNUN ÜZERİNE DÜŞÜNMELİYİZ
Türkiye’ye giriş yapan turistlerin ortalama ülkedeki kalış süresinin 8-10 gün olmasına karşın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son açıkladığı verilere göre bu sayının Mersin’de 2 gün ile sınırlandırıldığını anlatan Başkan Yılmaz, “Misafirlerimiz kentte neden 2 gün kalıyor, bunun üzerine düşünmeliyiz. Deniz-kum-güneş üçlemesinin dışına çıkarak; inanç, mağara, av, yayla, trekking, rafting, yamaç paraşütü, su sporları, kayak, dağcılık gibi, alternatif turizm çeşitlerini barındıran potansiyelimiz bulunmasına karşın, demek ki bunların tanıtımında sorun var ki, yüksek turizm hareketliliğine ve turist sayısına ulaşamıyoruz ve şehrimize gelen turistleri de 2 günden fazla ağırlayamıyoruz. Çünkü bu yabancıları da Mersin’i genellikle Antalya - Kapadokya geçişini yapan turistler oluşturuyor” dedi.
Mersin’in turizm markası olabilmesi için turizme yönelik fiziki ve sosyal altyapı imkânlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslar arası tanıtım, turizm eğitimi ve imaj sorunlarına öncelik verilmesi gerektiğini savunan Başkan Yılmaz, turizme yön veren tüm kurum ve kuruluşların bu bilinçle ortak hareket etmediği sürece Mersin’in turizmde ikinci ligde kalmaya devam edeceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı