Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı

Mersinliler ellerinde Türk bayrakları ile tören alanlarını doldurdu.

03 Ocak 2018 Çarşamba, 19:54
Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kortej yürüyüşü ile coşkuya ortak olan Mersinliler ellerinde Türk bayrakları ile tören alanlarını doldurdu.
Mersin Garı’nda yapılan temsili karşılama töreni ile başlayan kutlama programlarına, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, milletvekilleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sabahın erken saatlerinde Mersin Tren Garı’ndan başlayan coşkulu yürüyüş Mersin sokaklarını adeta kırmızı beyaza boyadı. Mersinliler ellerinde Türk bayrakları ile kutlama programına katılırken, katılamayan vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden korteji selamlayarak Türk bayraklarıyla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ile devam eden program, Çelenk sunma töreni ve yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
Yapılan tören ve konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir açılış törenine de imza atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3 Ocak Atatürk Meydanı ve Atatürk Anıtı görkemli bir törenle açıldı.
“Her başarı, geçmişten alınan derslerin ışığında yükselir”
3 Ocak Mersin’in 96’ncı kurtuluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  aziz şehitlerin ruhlarını şad etmek, Kuvayı Milliye destanını yâd etmek üzere bir araya geldiklerini belirterek “Aziz milletimiz binlerce yıllık kadim tarihi boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve beraber olarak aşmayı her zaman başarmıştır. Zor günleri sabırla atlatabilmek, güzel günleri coşkuyla yaşayabilmek için bir ve beraber olabilmek temel kuraldır. Her başarı, geçmişten alınan derslerin ışığında ve kazanılan tecrübelerin üzerinde yükselir. Mersin olarak 3 Ocak, Millet olarak 30 Ağustos günlerini coşkuyla kutluyoruz” dedi.
 
“İşgalci Fransızları 96 yıl önce bugün ilimizden söküp atmayı başardık”
 
Milli Mücadele sırasında en çetin kapışmaların yaşandığı yerlerden birinin de Çukurova bölgesi olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Kuvayı Milliye müfrezelerimizin destansı zaferleriyle işgalci Fransızları 96 yıl önce bugün ilimizden söküp atmayı başardık. O Kuvayı Milliye ki, masada kaybedilenlerin cephede kazanılmasıdır. O Kuvayı Milliye ki, zulme asla boyun eğmeyen yüce bir milletin hürriyet sevdasıdır. O Kuvayı Milliye ki, düştüğü yerden azimle kalkan bir milletin çocuklarına en güzel armağanıdır. İşte bu nedenle 3 Ocak tarihi, yiğit Mersinlilerin umutsuzluğu umuda dönüştürdükleri kutlu bir gündür. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu ve millî mücadelemizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Mersin’in kurtuluşu sürecinde kara toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.
 
1800’lü yılların başından itibaren neredeyse 120 yıl aralıksız savaşan ve isyanlarla boğuşan bir millet olarak, Osmanlı’nın küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarmayı, başardıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “İhanet ve saldırılar elbette durmadı. Biliyorsunuz 15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. O gece yapılmak istenen, aziz milletimizin evlatlarını birbirine kırdırmak, ülkemizi bölüp parçalamaktı.  Hain teşebbüs karşısında kahramanca direnen aziz milletimiz bu şeytanca hesabı da buruşturup tarihin çöp sepetine atmayı birlikte başardı. 15 Temmuz gecesinde, Demokrasi Nöbetlerinde, 7 Ağustos’taki ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde, 24 Aralık’taki ‘Barış ve Kardeşlik İçin Bayrağını Al da Gel’  mitinginde sergilediğimiz kararlı duruşumuzla, Mersinliler olarak demokrasiye gönülden bağlı olduğumuzu dosta düşmana ilan ettik. Bu yiğit duruşumuzdan bundan sonra da taviz vermeyeceğimizin bilinmesi istiyorum ni” ifadelerini kullandı.
 
“Mersin’imiz için alın teri göz nuru döküyoruz”
 
Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık dört yıldır Mersin’e sahip çıkarak çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Başı iyi niyet, ortası azim ve sabır olan her işin sonu zaferdir. Sıkıntı ve zorluklar sabırla aşılır. Sabır, düşkünlüğe katlanmak değil sıkıntılara göğüs germektir, gerekli kuvveti toplamak için azimle çalışmaktır. Huzurun anahtarı varsa yoksa iştir, Halka hizmeti Hakka hizmet bilmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık dört yıldır, bu anlayışla çalışıyor ve Mersinimize sahip çıkıyoruz. Canımızdan çok sevdiğimiz Mersin’imiz için alın teri göz nuru döküyoruz. Kahraman Kuvayı Milliyecilerin torunları ve hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olarak ilimize kimliğini veren barış ve huzur içerisinde bir arada yaşama kültürünü daha da güçlendiriyoruz. Mersin’imizi sizlerle birlikte yönetiyor, sizlerle birlikte büyütüyoruz” diye konuştu.
 
 
“Kuvayı Milliye saflarında mücadele veren ecdadımızı minnet duygularıyla yâd ediyorum”
 
Türk milletinin her türlü hile, fitne ve saldırıya cesaretle karşı koyarak bin yıllık vatanında yaşamaya devam edeceğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle birlikte bölünmez bir bütün halinde sonsuza kadar yaşayacaktır. 96 yıl önce bugün ilimizi düşmanlardan temizleyerek bizlere bu kutlu bayram gününü yaşatan şanlı Kuvayı Milliye saflarında mücadele veren ecdadımızı minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyorum. Vatan, millet, özgürlük ve milli irade uğruna can veren tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
 
Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi yapıldı ve ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Ocak Atatürk Meydanında yapılan Atatürk Heykelinin açılışı gerçekleştirildi.  
 
Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı
Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı
Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı
Mersin'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”