Mersin’in Mucize Doktoru Arzu Doruk "Sevdiğim Mesleği Severek Yapıyorum"

Mersin’de oldukça başarılı işlere imza atan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Arzu Doruk, kadınların oldukça merak ettiği suda doğum olayı ile ilgili bilgiler verdi.

11 Ocak 2020 Cumartesi, 13:42
G: 11.01.2020 - 14:04
Mersin’in Mucize Doktoru Arzu Doruk "Sevdiğim Mesleği Severek Yapıyorum"
-

Mersin’de “bir doktordan daha fazlası” olarak tanınan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Arzu Doruk, alanında oldukça başarılı işlere imza atarken hastalarına olan samimiyeti, cana yakınlığı ve içten oluşu nedeniyle anne adaylarının ilk tercihi haline geldi.

Mezitli’de City Hospital Hastanesi yanındaki özel muayenehanesinde 2.yılına girmeye hazırlanan Dr.Arzu Doruk, meslekte uzun yıllar farklı hastaneler de ünlü birçok profesörlerden edindiği tecrübeler sonrası 1 Ocak 2017’de kendi özel muayenehanesini açmıştı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Arzu Doruk, “sevdiği mesleği yapan azınlıktan biriyim ve bunun değerinin farkındayım. Hayatım boyunca sevdiğim mesleğin bana kazandırdığı minik ellerin büyüdüklerini görmek, mesleğime olan sevgimi daha da arttırıyor.

Mesleğimle ilgili tüm gelişmeleri en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum. Uzmanlık alanımda yenilikleri takip etmeyi sürdürüyorum.

Anne adaylarının doktorlarıyla bir bağ kurduklarına inanıyorum. Bu bağın güçlü olması, kadınların hamilelik dönemini, psikolojik olarak daha rahat geçirmelerini sağlıyor.”dedi.

Hamile kadınların en çok merak ettikleri “Suda Doğum” konusunda da bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Arzu Doruk, Suda doğum anne adaylarının hep duyduğu, çok merak ettiği doğum yöntemlerinden biri.
Suda doğumdaki amaç annenin doğumunu kolaylaştırmak, hızlandırmak ve ağrıyı azaltmaktır. Suda doğan bebek dünyadaki ilk anlarında yabancılık hissetmez. Annenin de suda doğum esnasında ağrı kesici hormonları daha fazla salgılanır. Sıcak suyun içinde durmak suyun kaldırma kuvvetinden dolayı annenin hareketini arttırır. Buna bağlı olarak vücuttaki kan dolaşımı hızlanır ve rahim kasılmalarında kişi fazla ağrı hissetmez.
Suda doğum yapan kişinin stresi azalır. Korkusunu yener ve sadece bebeği doğurmak için elinden geleni yapar. Sıcak su kadının doğum yolunu gevşeterek bebeğin kolayca doğmasını sağlamaktadır.”diye konuştu.
Kaynak: Mersin Radikal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor