Mersin'in Stratejik Planı, Titizlikle Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2020-2024 dönemini kapsayan Stratejik Plan çalışmaları, uzman eğitimcilerin aktarım ve sunumlarıyla devam ediyor.

23 Haziran 2019 Pazar, 15:50
Mersin'in Stratejik Planı, Titizlikle Hazırlanıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tiziz bir çalışma ile hayata geçirilecek olan Stratejik Plan ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada ise; Stratejik Plan hazırlanırken, planın ve mevcut durum analizlerinin önemi ve nasıl yapılacağı, katılımcılığın ve paydaş analizlerinin doğru tespiti ve yöntemleri, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve bu hedeflerin plandaki yeri gibi konuların ele alındığı belirtildi.
Stratejik Plan hazırlanma sürecindeki yasal zorunluluklardan bahsedilen açıklamada; “Belediyelerin hizmetlerini istenilen düzeyde ve kalitede sunulabilmesi için bütçeleri ile program ve proje bazında kaynak tahsislerini; stratejik planlarına, yıllık amaç ve hedefleri ile performans göstergelerine dayandırmak zorundadır. Belediyeler yasal olarak, yerel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plânı ve programı ile varsa bölge plânına uygun olarak Stratejik Plan ve ilgili olduğu yıllık performans programlarını yılbaşından önce de hazırlaması gerekmektedir” denildi.
“Uygulanabilir ve sürdürülebilir bir Stratejik Plan hazırlanması hedeflenmektedir”
Açıklamada; “Mersin Büyükşehir Belediyesi; Stratejik Plan süreçlerini ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda katılımcıların temel bilgileri öğrenmesini ve kendi stratejik planlarında uygulamasını hedefleyen eğitim çalışmalarını Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürdürmektedir. Bu eğitimle, geleceğin doğru kurgulanması, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir Stratejik Plan hazırlanması hedeflenmektedir. Eğitimin içeriği; yerel yönetimler, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal politika üzerinden ele alınmaktadır. Stratejik Plan nedir, ne için yapılır, nasıl yapılır? gibi temel konular işlenerek, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yerelleştirme ve sürdürülebilir kentsel gelişim ağı sürecin devamını planlama gibi konular, gruplara anlatılarak, sürecin sağlıklı tamamlanması amaçlanmaktadır” denildi.
Kentin tüm paydaşlarının görüş, öneri, beklentileri de yer alacak
Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kongre ve Sergi Sarayı’nda tüm daire başkanları, alt çalışma grupları ve tüm personelin katılarak bilgilendirildiği toplantılarda, zamanın ve sürecin iyi değerlendirilerek uygulanabilir, performansı yüksek, yurttaşların kentsel yaşamını kolaylaştırıcı, sürdürülebilir bir kalkınma planı hazırlanması hedeflerinin anlatıldığı vurgulanıyor.
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mersin genelinde olduğu gibi ülke gerçekleri de göz önünde bulundurularak, sürdürülebilir bir planın hedeflendiği belirtilmektedir.
Bu planın hazırlanmasında, kentin tüm paydaşlarının görüş, öneri, beklentilerinin de yer alacağı belirtilen açıklamada, muhtarlar, mahalle sakinleri, STK’lar, mesleki örgüt ve odalar, resmi kamu kuruluşları gibi bütün paydaşlarla toplantıların yapılacağı vurgulanmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı