MESKİ, Altyapı Sistemlerini Yüksek Teknolojiyle Takip Ediyor

Mersin’e kazandırdığı altyapı ve içmesuyu yatırımlarıyla takdir toplayan MESKİ Genel Müdürlüğü, SCADA Sistemi’ni “360° Su Yönetimi” ile suyun kaynağından çevreye bırakılmasına kadar olan tüm sürecini anlık olarak izleyebilecek bir noktaya taşıyor.

09 Haziran 2020 Salı, 15:14
MESKİ, Altyapı Sistemlerini Yüksek Teknolojiyle Takip Ediyor
-

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, teknolojik sistemlerle kaynağından arıtılmasına kadar suyun döngüsünü takip edebileceklerini ifade ederek; “360° Su Yönetimi pilot çalışması ile maliyetimiz, sadece 1 DMA bölgesinde yılda 1 milyon 385 bin TL azaldı. Bu yılın sonuna kadar 20 adet DMA alanları oluşturarak, yüksek basınçlı bölgeleri, güneş enerjisi ile optimum seviyeye indireceğiz. Basınç seviyesini kontrol altında tutarak, kesintisiz su temini sağladığımız vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracağız” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), mevcut altyapıları etkin ve verimli bir şekilde kullanan SCADA Sistemi’ni, “360° Su Yönetimi” sağlayacak bir noktaya taşıyor. MESKİ, “360° Su Yönetimi” anlayışı ile suyun kaynağından arıtılarak, çevreye bırakılmasına kadar olan tüm süreci anlık olarak izleyebilecek. Sürdürülebilir teknolojiyi altyapılara da taşıyan MESKİ, Mersin’in bugünü ve geleceği için önemli kazanımlar elde ediyor.
Yapılacak olan DMA alanları ile yüksek basıncın neden olduğu altyapıdaki arızalar MESKİ tarafından önemli seviyede azaltılıyor. İdeal basınç seviyesini koruyacak olan hatlar, aboneler için de önemli bir konfor sağlama avantajı sunuyor. MESKİ’nin kurmuş olduğu pilot DMA alanları sayesinde, arıza giderimi için şehirde yürütülen kazı ve diğer çalışma sayılarında da azalmalar olması bekleniyor.
Kaynağından arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünü takip edebilecek
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, teknolojik altyapı sistemi ile hakimiyet alanlarının genişlediğini ifade ederek, “İhalesi sonuçlanan iş kapsamında ölçüm ve kontrol sistemleri anlık olarak izlenip kontrol edilebilen içmesuyu tesislerinin sayısını genişleterek, işletmemizin kayıplarının önüne geçeceğiz. “360° Su Yönetimi” pilot çalışması ile maliyetimiz, sadece 1 DMA bölgesinde yılda 1 milyon 385 bin TL azaldı. Enerji ve kimyasal maliyetlerinin düşmesinin yanı sıra şebekedeki ekipman ve boru ömrü de uzuyor. Basınç seviyesini kontrol altında tutarak, kesintisiz su temini sağladığımız vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracağız. Mevcut İçmesuyu Tesisleri’nin izleme ve kontrol merkezlerini, etkin ve verimli bir işletme için gerekli olan gereksinimleri sağlayacak şekilde donatarak, yeni merkezine taşıyacağız. Şehirde bulunan atıksu (kanal) pompa istasyonlarını ve Arıtma Tesisleri’ni de bu merkezden izleyip, kaynağından arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünü takip edebileceğiz. Bu yılın sonuna kadar 20 adet DMA alanları oluşturarak, yüksek basınçlı bölgeleri, güneş enerjisi ile optimum seviyeye indireceğiz” dedi.
Ayrıca, “360° Su Yönetimi”nin diğer kazanımlarından biri olarak MESKİ’nin işletme maliyetlerinin önemli girdilerinden olan elektrik tüketimleri, altyapısıyla birlikte anlık olarak izlenebilecek ve yönetebilecek. Bu sayede hızlı müdahale yetkinliğini artıracak olan MESKİ, yapılan ölçüm ve analizler ile sürekli iyileştirme çalışmalarına olanak bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti