MESKİ, Anamur İlçesinin Altyapısını Güçlendiriyor

Altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden MESKİ, Anamur’da yıllardır kronikleşen kanalizasyon ve yağmursuyu sorunlarını ortadan kaldıracak çalışmaları hayata geçiriyor.

16 Aralık 2021 Perşembe, 12:29
MESKİ, Anamur İlçesinin Altyapısını Güçlendiriyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesinde kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapım işine devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalleler daha temiz ve kokusuz olacak, aşırı yağışlarda oluşabilecek su baskınlarına son verilecek.

Mahallelere yeni kanalizasyon hattı kazandırılıyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesinin muhtelif mahallelerinde kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenileme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kanalizasyon hattı bulunmayan mahallelerde devam eden çalışmalarla atıksular bertaraf edilecek, vidanjör kullanımı azaltılacak.

MESKİ’nin sözleşme bedeli 3 milyon 276 bin lira olan yapım işi kapsamında; Ø400 milimetre 770 metre, Ø300 milimetre 4 bin 656 metre koruge boru, Ø150 milimetre HDPE 900 metre koruge boru ile parsel bağlantısı, 100 adet muayene bacası, 150 adet parsel bacası ve 16 metre dere, menfez ve ark geçişi yapılması planlanıyor.

Yaya ve araç trafiği güvenli bir şekilde devam edecek

MESKİ’nin yağışlarda oluşan yüzeysel suların cadde ve sokak içerisinde birikmesi nedeniyle oluşan maddi hasarları sonlandırmak amacıyla başlattığı çalışma sayesinde; aşırı yağışlarda oluşan yüzeysel sular deşarj edilecek. Böylelikle yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanacak.

Yatırım bedeli 4 milyon 240 bin lira olan MESKİ yağmursuyu hattı yapım işi kapsamında 669 metre muhtelif çaplarda betonarme menfez, 1701 metre muhtelif çaplarda betonarme/beton boru, 845 metre kanal ile yağmursuyu hattı ve 282 adet yağmursuyu ızgarası yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti