MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Temmuz’da Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı, 20 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

17 Temmuz 2020 Cuma, 15:46
MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Temmuz’da Yapılacak
-

Büyükşehir Belediyesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda sekiz madde görüşülecek. Açılış ve yoklama ile başlayıp, bir önceki tutanak özetinin görüşüleceği toplantıda ele alınacak maddeler şunlar:

1)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kadro Derece ve Kadro İptal İhdas Değişikliği Cetvelleri ile ilgili teklifin görüşülmesi.

2)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile ilgili teklifin görüşülmesi.

3)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğine Besihane ve Hayvancılık ile Bahçe ve Seralarda İnsani Tüketim Amaçlı İçmesuyu Aboneliklerinin eklenmesine özellikle 6360 sayılı yasa ile köyden mahalleye dönüşen yerlerde yaşayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerek duyulmuştur. Bu amaçla hazırlanan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne Ekleme Yapılması Hakkındaki Yönetmelik Taslağı ile ilgili teklifin görüşülmesi.

4)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Denetçiler Raporunun görüşülmesi.

5)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2019 Mali Yılı Kesin Hesap ve ekli Cetvellerinin görüşülmesi.

6)Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.

7)MESKİ Olağanüstü Genel Kurulunun 16/05/2020 tarih ve 2 sayılı kararı neticesinde, daha önce emlak vergi değerinin %2’si olarak uygulanan su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payı emlak vergi değerinin %0,9’una kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren indirilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) Kurumunun kararı doğrultusunda, 01/01/2020 tarihinden itibaren %2 oranında katılım payı ödemesi yapan abonelere aradaki farkın iade edilebilmesi hususunun Genel Kurulda görüşülmesi.

8)Mersin Merkez ve Bağlı Yerlerin 2020 Yılı Su Ücret Tarifesinde belirlenen kademe aralıklarının; Mesken Tarifesi, Ferdi Konut İnşaat Tarifesi, Ferdi İşyeri İnşaat Tarifesi, Belde Tarifesi, 6360 Sayılı Kanun ile Tüzel Kişiliğini Kaybeden Köy Tarifesi, Sanayi Aboneleri Tarifesi ve İşyeri Tarifelerinde; 1. Kademe 0 m3 - 12 m3, 2. Kademe 13 m3 - 25 m3, 3. Kademe 26 m3 - 75 m3 ve 4. Kademe 76 m3 ve üzeri olarak düzenlenmesi, Mut İlçesi özelinde kademe aralığının 1. Kademe 0 m3 – 25 m3, 2. Kademe 26 m3 – 75 m3, 3. Kademe 76 m3 ve üzeri şeklinde değiştirilmesi, Ücret Tarifesinin 1.A) Maddesinde belirlenen atıksu tarifesinin, dâhil olduğu abone grubuna uygulanan birim fiyatı üzerinden %45 oranında uygulanması, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesine istinaden yürürlüğe konulan, Ücret Tarifesinin 3.h) Maddesi ile tahsil edilen Su ve Atıksu Tesisleri Bakım Bedelinin uygulamadan kaldırılması hususlarının Genel Kurulda görüşülmesi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”