Mezitli Belediyesi, Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Üzerinde Mersin’in En Güzel ve En Renkli Pazarını Kurdu

Çocuk Sokağı yanında kurulan pazarda, çiçekçilerin kendi yetiştirdikleri birbirinden güzel çiçekler satılıyor.

14 Ağustos 2019 Çarşamba, 12:41
Mezitli Belediyesi, Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Üzerinde Mersin’in En Güzel ve En Renkli Pazarını Kurdu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çiçek Pazarının bölgeyi güzelleştirirken, evinde çiçek üreten vatandaşlar için de yeni bir gelir kapısı olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de seyyar olarak çiçekçilik yapan vatandaşlarımızı bir araya toplayarak, Mezitlililere çiçek kültürünü yeniden hatırlatmak istedik. Üreten vatandaşımızı desteklerken bölgenin görüntüsünü de değişmesini sağladık” dedi.
Ortaya koyduğu farklı projelerle dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’de bir ilki daha hayata geçirdi. Mezitli’nin çeşitli bölgesinde seyyar olarak çiçekçilik yapan vatandaşları bir araya toplayan Başkan Tarhan, kentin en işlek noktalarından birisine çiçek pazarı kurdu. Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan çocuk sokağı yanında açılan çiçek pazarı vatandaşların ilgi odağı oldu. Bölgenin görüntünü ve kokusunu değiştiren pazarın diğer pazarlardan farkı ise, pazarcılar kendi yetiştirdikleri birbirinden güzel çiçekleri satışa çıkarıyorlar.
NEŞET TARHAN BİZE ÇOK BÜYÜK BİR İMKAN KAZANDIRDI
Yol kenarında çiçek satarken bir aracın yanlarında durduğunu ve inen kişinin kendileri ile sohbet ettiği bilgini veren çiçekçiler, “Yanımızda duran bir kişi ne yaptığımızı sordu. Çiçek sattığımızı anlattık. Sıcak olduğunu ve bu koşullarda çiçek satmanın zor olduğunu anlattık. Sonra bize kendini tanıtınca şaşkınlığımız bir kat daha attı. Bizimle bir dost, bir müşteri gibi konuşan kişinin Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan olduğunu öğrendik. Bize güneşten zarar görmeyip gölge bir yer yapacağı sözünü verdi. Hiçbir ücret talep etmeden bize bu konforlu mekanı sağladı. Herkes buradan memnun. Başkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu.
SEYYAR SATICIYKEN ‘BİZİM’ DİYEBİLECEĞİMİZ BİR MEKANIMIZ OLDU
Yaklaşık 3 aydır açık olan Pazar vatandaşların büyük ilgisini çekerken üreticileri de memnun etti. Seyyar olarak çiçekçilik yaptıklarını ifade eden çiçekçiler, “Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bize çiçeklerimizi satmamız için burayı tahsis etti. Tüm düzenlemeyi belediyemiz yaptı. Hem seyyar olarak köşe başlarında çiçekçilik yapmaktan kurtulduk hem de bizim diyebileceğimiz bir mekanımız oluştu. Mezitlililer de buraya alışmaya başladı. Başkanımıza bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz” dedi.
YAKIN ZAMANDA MERSİN’İN EN GÜZEL YERİ BURASI OLACAKTIR
Pazarın bölgenin güzelleşmesine vesile olduğunu ifade eden Safiye Kuzay isimli vatandaş ta, “Böyle bir yer açıldığı için memnunuz. Kolayca çiçekçiye ulaşabiliyoruz, aynı zamanda bu güzelliklerin arasında geçerken güzel görüntüye ve kokuya doyuyoruz. Daha önce bu alanın böylesi güzel bir mekana kavuşacağını söyleseler inanamazdım. Bu bölge çok güzel oldu. Gelip geçerken, durakta beklerken bu güzellikleri görüyor ve yaşıyoruz. Yakın zamanda Mersin’in en güzel yeri burası olacaktır” şeklinde görüşünü dile getirdi.
ÇİÇEK PAZARI İLE BÖLGENİN HAVASI DA YAPISI DA DEĞİŞTİ
Belediye olarak üreticiyi her zaman desteklediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptığı açıklamada, “Köşe başlarında olumsuz görüntüler yaratarak iş yapmaya çalışan seyyar çiçekçilerimizi bir bölgede toplayarak Çiçek Pazarımızı oluşurduk. Bu pazarı açarken de tek şartımız vatandaşların satacağı çiçeği kendisi üretmesiydi. Pazarımızı açtık ve kısa sürede büyük ilgi gördü. Çiçekçiler de burayı benimsedi. Vatandaşlar da artık Cengiz Topel Caddesi üzerinde çiçek pazarı olduğunu biliyorlar” şeklinde ifadelere yer verdi.
SOKAK EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR, İŞSİZLİĞE SU SERPİYORUZ
Sokak ekonomisi üzerine uzun zamandan beridir çalışmalar yürüten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sokak çalışanlarını esnaf statüsüne kavuşturmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Tarhan, "Ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyor, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza özellikle kadınlara ekonomik düzeyde katkı sağlamayı planlıyoruz. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile eş güdümünde hayata geçirdiğimiz çiçek pazarımız, bir nebze de olsa işsizlik sorununu ortadan kaldıracaktır. Bu projemizi büyütmeyi düşünüyoruz. Özellikle kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese; bahçesinde ve balkonunda yetiştirdikleri çiçekleri satmaları için yer tahsis edeceğiz" ifadelerini kullandı.
SEVDİKLERİMİZE ÇİÇEK ALMA KÜLTÜRÜNÜ YAYMAK İSTEDİK
Mezitlili vatandaşların unutulmaya başlanan sevdiklerine çiçek alma kültürünü yeniden yaşamasını istediklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Mezitli’de seyyar olarak çiçekçilik yapan vatandaşlarımızı bir araya toplayarak, Mezitlililere çiçek kültürünü hatırlatmak istedik. Üreten vatandaşımızı desteklerken bölgenin görüntüsünü de değişmesini sağladık. Bölge vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir alan oldu. Vatandaşlarımız da çiçek üreten insanlarımız da son derece memnun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti