MTOSB Başkanı Tekli, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ağırladı

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmalarının zor olduğunu ve Tarsus OSB’nin her aşamasında emeği bulunan herkese teşekkür ederek, “Bütün sanayi yatırımlarının yapılacağı yerdir Tarsus ve sanayileşme alanında en uygun yer olma özelliğini taşıyor” dedi.

05 Aralık 2019 Perşembe, 15:56
MTOSB Başkanı Tekli, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ağırladı
-

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim, Cemiyet Yöneticileri Cemal Dolaşmaz, Ali Salgıt, Recep Hüdai Ünal ve Üyeler Timuçin Bağcı, Mehmet Doğru Gider, Cemiyet olarak gerçekleştirilen bir dizi ziyaretler kapsamında, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ve Basın Danışmanı Burak Karataş ile bir araya geldi.
Ziyarette, Bölge ve Ülke ekonominde büyük önem arz eden MTOSB’nin halihazırda durumu ile yapılan büyüme hamlelerine ilişkin konularda sohbet edilerek, fikir alış verişlerinde bulunuldu.
Organize Sanayi Kurulmasının oldukça zorlu bir süreç olduğunu, bu anlamda da Tarsus OSB’nin kurulmasında emekleri olanları kutladığını dile getiren Başkan Tekli, MTOSB 3,4 ve 5. Bölgelere ilişkin bir çok bilgilendirmede bulunarak, “Bütün sanayi yatırımlarının yapılacağı yerdir Tarsus ve sanayileşmede en uygun yerdir” şeklinde bölgede yapılacak kamuya ve özel şirketlere ait yatırımlarla değindi.
MODEL FABRİKA KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
MTSO ve MTOSB işbirliği ile model fabrika konusunda çalışmaların yürütüldüğünü Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Mensubu Gazetecilere ifade eden Başkan Tekli, “Türkiye üreten bir ülke, sanayisi ile sebzesi meyvesi ile üretiyor. Sanayicisi, çiftçisi üretiyor. Biz çalışkan bir milletiz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik işbirliği ile yürütülen ve Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Üretimde Verimliliğin Artırılması Programı Eylem Planı kapsamında yürütülen projeyi yerinde inceleyen heyet, Mersin’de kurulması planlanan Model Fabrika ile ilgili, geçtiğimiz aylarda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcımız Pınar Özal Kanık ve MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) uygulama ortağı olarak yer aldığı Türkiye’nin ilk Model Fabrikası olma özelliğini taşıyan Ankara Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi projesini ziyaret ettik. Yöneticilerimizin himayesinde, ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarda aralıksız sürüyor.” dedi.
-TEKLİ EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
MTOSB'de öğretim süresi 4 yıl olan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri olduğunu,. eğitim ve idari kadrolarının yanı sıra sanayicilerin işbaşı eğitim(staj) safhasındaki destekleri ile adrese teslim personel yetiştirdiklerini ziyaret sırasında ifade eden Başkan Tekli, eğitiminin önemine vurgu yaptı.
Tekli, "Bu okulumuzdan 640 mezun verdik, tamamının nerede, çalışıyor mu çalışmıyor mu, çalışıyorsa nerede hangi pozisyonda çalıştığını tutan bir veritabanı oluşturduk. Veri ve CV havuzundan yararlanarak, sanayicilerimizin istihdam taleplerine göre, MTOSB İnsan Kaynakları birimindeki uzmanların yönlendirmesi ve birebir takipleri ile mezun öğrencilerimizi işe yerleştiriyoruz.
Bu bağlamda, biz değil işletmelerdeki mühendisler, ustalar ve diğer çalışanlar, stajyerlerimizi eğiterek tecrübelerini aktarıyor ve bu sayede tam da işletmenin istediği vasıfta personel yetişmiş oluyor." şeklinde ifade etti.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, teorik eğitimle birlikte diğer Meslek Liselerinde stajın 11. ve 12. sınıfta başladığını ancak, 4 Yıl eğitim veren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin, 10-11-12. sınıflarda 3 yıl boyunca işletmelerde staj gördüğünü belirtti.
Ayrıca, teknoloji çağında bir adım daha önde olabilmek için her zaman imkan doğurmaya çalıştıklarını, bu çerçevede okulun Robotik takımının kurulduğunu çeşitli yarışmalara katılarak dereceler elde ettiğini ifade eden Tekli, takımdaki öğrencilerin yabancı dil alanında kendilerini geliştirebilmesi için bir Özel Dil Eğitim Kurumu ile anlaşma yaptıklarını, dil eğitimi alan öğrencilerin ise kaynak dilde daha verimli araştırmalar yaparak hem kişisel gelişimlerine hem de, geliştirmekte oldukları teknolojilere önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mesleki ve Anadolu Lisesinde, döner sermaye konusunda çalışmaların başlatılacağını, bu sayede okulun kendi giderleri karşılayarak, ileride olası bir bütçe sorununun önüne geçileceğini paylaşarak, “Emeğin, paraya dönüşerek üretimle ekonomiye katkı sağlaması noktasında okulumuzda çalışmaları başlatıyoruz. Şu aşamada nelerin üretilerek döner sermayede kullanılacağının tespitini yapıyoruz” dedi.
MTOSB adına, sanayicilere ve bakanlıklardaki yöneticilere gönderilmek üzere önemli günlerde hazırlanan Mandalina, Portakal ve Limon gibi narenciyeleri paketleyip hediye olarak yollandığını ifade eden Başkan Tekli ile yaklaşık 2 saati aşan sohbet ve fikir alışverişinde, Gazeteciler Cemiyeti Yönetici ve Üyelerine, diğer ikramlarla birlikte taze sıkılmış Portakal meyve suyu ikram edildi.
MTOSB Başkanı Tekli, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ağırladı
MTOSB Başkanı Tekli, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ağırladı
MTOSB Başkanı Tekli, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ağırladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor