MTSO, Mersin'in Yerel Yöneticilerinden Ne Bekliyor? "Arama Konferansı" Yapıldı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde MTSO düzenlediği 200 kişinin katıldığı bir organizasyonla Mersin’in yerel yöneticilerden beklentilerini tespit etti.

06 Aralık 2018 Perşembe, 12:12
MTSO, Mersin'in Yerel Yöneticilerinden Ne Bekliyor? "Arama Konferansı" Yapıldı
-

Siyasi Partilerin Mersin’de yürütecekleri çalışmalarına da ışık tutması hedeflenen etkinlikle, kentin ekonomisinden sosyal hayatına, fiziki şartlarının iyileştirilmesinden altyapısına kadar tüm beklentiler ve öneriler ele alındı.
2014 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Mersin Başkanından Ne Bekliyor?” konulu bir arama konferansı düzenlenmesini sağlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2019 yerel seçimleri öncesinde bu etkinliğini tekrarladı. Kentteki sivil toplum örgütleri temsilcilerinden, üniversitelere, basın kuruluşu temsilcilerinden MTSO Meclis ve Komite Üyelerine kadar geniş katılımlı olarak düzenlenen ve İzgören Akademi tarafından yönetilen Arama Konferansı'nda yeni yerel yönetimden ne beklendiği sorusuna yanıt arandı.
Katılımlı ve etkileşimli bir beyin fırtınası çalışması olan ve tüm gün devam eden Arama Konferansı, iki farklı oturumda gerçekleşti. Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen çalışmada her kesimin görüşleri alınmaya çalışıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol tüm gün boyunca organizasyonu takip ederek çalışmalara destek verdi.
Mersin’in engelleri, fırsatları, tehditlerinin ele alındığı Arama Konferansı’nda, “Ben Başkan olsam ne yapardım?” sorusu tartışıldı. Eylem planı önerilerinin dile getirilip başkanda aranan özelliklerin saptandığı oturumlar dilek ve temennilerle sona erdi.
Konferans sonrasında oluşturulacak sonuç raporu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayları ile paylaşılarak Mersinlilerin ve Mersin iş dünyasının sorun ve beklentilerinden haberdar olmaları sağlanacak. Seçimler sonrasında başlayacak görev döneminde ise saptanan konuların takipçisi olunması hedefleniyor.
Kızıltan: “Sorun tespiti ve çözümünde yer almak Mersin’e olan borcumuz”
Arama Konferansı’nın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, dünya değiştikçe, ekonomi gelişip dünyanın siyaset ve hizmet mantığı değiştikçe kentlerin yönetim anlayışının da değişmesinin doğal olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerin de bu değişim mantığından muaf tutulmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Kızıltan, “Mersin’in geleceği adına oluşan bu değişimlere katkıda bulunmak ve Mersin adına sorumluluklarımızı yerine getirmek için, "Mersin Başkanından Ne Bekliyor?" konulu bir Arama Konferansı tasarladık. Önce bunu iş dünyası olarak yapmayı planlasak da üniversitelerimiz olmadan, toplumun kılcal damarları olan Sivil Toplum Kuruluşları olmadan, kentin birçok farklı dinamiği olmadan, bu sorunların tespit ve çözümlerinin tam anlamıyla gerçeği yansıtmayacağını düşündük” dedi. Mümkün olduğunca, Mersin dinamiklerini bir araya getirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Kızıltan, “Mersin ile ilgili önemli ve ciddi bilgi ve tecrübeleri olan siz değerli katılımcılarla, yerel yönetim temelinde sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşacağız ve bunları kağıda dökeceğiz. Bu sorunların doğru tespit ve çözümünde yer almak Mersin’e olan borcumuzdur” ifadelerini kullandı.
Siyasetçilerin gelip geçeceğini, belediye başkanlarının, milletvekillerinin gelip geçeceğini kaydeden Kızıltan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama biz hep buradayız. Bizim ailelerimiz, çocuklarımız burada. İşlerimiz, geleceğimiz bu kentte. Bu anlamda Mersin’in sorunları en çok bize yansımaktadır. Öte yandan, her anlamda sorunları çözülmüş bir Mersin’den de en büyük yararını görecek olanlar yine bizler olacağız.
Onun için “Mersin Yerel Yönetimlerden, Başkanlardan ne istiyor?” sorusunun cevabını bilimsel ve tarafsız bir şekilde ortaya koymak, hem sorumluluğumuz, hem de geleceğimiz adına hayati bir konudur.”
“Yönetime talip kişiler için bulunmaz bir bilgi envanteri”
Yapılan çalışmanın aynı zamanda Mersin’i yönetmeye talip kişiler için de bulunmaz bir bilgi envanteri, yol haritası olacağını anlatan Ayhan Kızıltan, sonuçları tüm başkan adayları ile paylaşacaklarını bildirdi. “Kentin kendilerinden neler beklediğini açık, bilimsel ve olağanüstü tarafsız bir gözle sunacağız” diyen Kızıltan, olumsuz ve ayrıştırıcı siyasetin esiri olmayan bir başkanın, ayrıştıran değil birleştiren, halktan uzak değil, samimi şekilde halkın içinde olan, Mersin’i samimiyetle sevdiğini gösteren ve kentin düşüncelerine değer veren bir başkanın hizmet etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti