Olay, 2023 yılı Kasım ayında Bodrum Tavşanburnu mevkiinde gerçekleşti. Emlakçılık yapan Irina Dvizova ve kızı Dayana Dvizova, yol kenarındaki uçurumda ölü olarak bulundu. Cinayet şüphelisi Andrej Kuslevic’in olayın ardından yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Sanık, 2024 yılı Mayıs ayında Prag’dan Münih’e giden otobüste yapılan sınır kontrolünde yakalandı ve 6 Şubat 2026 tarihinde Türkiye’ye getirilerek tutuklandı.
Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, gerekçeli kararında, Andrej Kuslevic’in maktul Irina Dvizova’nın kendi aracını almasını istediğini öne sürdüğünü, bu sebeple Irina’nın aracıyla Ankara’ya gittiğini savunsa da, aralarındaki husumeti ve Irina’nın sanık hakkında uzaklaştırma kararları almış olmasını dikkate aldı.
Sanığın Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendi aracına sahte plaka taktığı, maktullerin evinden Irina’nın aracıyla 5 yaşındaki oğlu ile birlikte ayrıldığı, yaşı küçük oğlunu otele bıraktıktan sonra maktule ait araçla cesetlerin bulunduğu yere gittiği belirtildi. Sanık, kamera görüntülerini kabul etmemesine rağmen, maktule ait aracın PTS kayıtları, otel giriş çıkış kayıtları ve kamera kayıtlarının durumu doğruladığı ifade edildi.
Olayın ardından sanığın cesetleri uçurumdan attıktan sonra otele döndüğü, saat 06.00’da yaya olarak taksi durağına geldiği ve taksiyle tekrar maktulün evine döndüğü kaydedildi. Aracını aldıktan sonra saat 06.46’da oteline döndüğü ve otele dönerek oğlunu alıp tekrar maktule ait araçla Ankara’ya gittiği, tek yönlü bilet aldığı ve Bodrum’a dönüş biletinin olmadığı bilgisi yer aldı. İddia edildiği gibi kendi aracını Bodrum’a geri kullanmak amacıyla bıraktığının gerçeklerle bağdaşmadığı ortaya konuldu.
Öldürme Kastı ve Planı
Kararda ayrıca, sanığın Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra aracına sahte plaka takmasının, Bodrum’a doğrudan gelmesinin ve olay tarihinde maktullerin evinin civarında beklemesinin, sanığın baştan itibaren öldürme kastı ve planıyla hareket ettiğini gösterdiği belirtildi. Eylemden sonra delilleri ortadan kaldırmaya yönelik sistematik davranışlar sergilediği ve iki farklı ülkeye aynı tarihte uçak bileti alarak yalnızca öldürme fiilini değil, eylemden sonraki süreci de planladığı ifade edildi. Bu durumun, tasarlamanın sübuta erdiği kanaatine varılmasına neden olduğu kaydedildi.
