Muğla Bodrum'da Yaşanan Su Taşkınları İçin Başkan Mandalinci İncelemelerde Bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi'nde meydana gelen su taşkınları sonrası Başkan Mandalinci bölgeyi ziyaret etti. Yoğun yağışların ardından 64 mm yağış düşerken, taşkınların etkileri değerlendirildi.

Muğla Bodrum'da Yaşanan Su Taşkınları İçin Başkan Mandalinci İncelemelerde Bulundu
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi'nde meydana gelen su taşkınları sonrası Başkan Mandalinci bölgeyi ziyaret etti. Yoğun yağışların ardından 64 mm yağış düşerken, taşkınların etkileri değerlendirildi.
Google News'te Abone Ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son üç gündür aralıklarla devam eden yağışların ardından sabah saatlerinde etkili olan yağışlar, Kızılağaç Mahallesi'nde su taşkınlarına yol açtı. İlgili birimlerin hızlı müdahalesi ile olay yerine intikal eden ekipler, taşkınların yaşandığı alanlarda incelemelerde bulundu. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de Kızılağaç’ta incelemelerde bulunarak, durum hakkında bilgi aldı. Başkan Mandalinci, taşkından etkilenen bölgelerde yapılacak çalışmalarla ilgili olarak başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle buluştu. Kızılağaç’taki incelemesine, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri de eşlik etti. Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile MUSKİ yetkilileri, Bodrum Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Karaca da bölgede yer aldı.

Başkan Mandalinci, Muhtar Mehmet Karaca’dan taşkınların etkileri hakkında bilgi aldıktan sonra, bölgede kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda gece boyunca tüm birimleriyle sahada görev yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve İtfaiye ekipleri toplam 60 araç ve 106 personelle sahada müdahale çalışmalarını sürdürdü. Bodrum Kaymakamlığı, AFAD ve AKOM ile koordinasyon sağlayarak gerekli tahliye, su tahliyesi, temizlik ve güvenlik önlemlerini alındı. Şiddetli yağış uyarısıyla başlayan bu çalışmalar, gece boyunca aralıksız devam etti. Fen İşleri, Zabıta, Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri müdürlüklerine bağlı ekipler, önceden belirlenen riskli noktalarda nöbet tutarak olumsuzluklara anında müdahale etti. Bodrum Belediyesi, devam eden yağışlar ile meteorolojik veriler doğrultusunda saha kontrollerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin