Fethiye'de Yunus Timleri tarafından gerçekleştirilen bir uygulama sırasında durdurulan bir şahıs, kimlik kontrolü esnasında kaçmaya kalkıştı. Bu ani kaçış, duyarlı bir vatandaşın müdahalesiyle sona erdi. Olay, Dispanser Caddesi'ndeki bir turizm seyahat acentesinde çalışan Gürolcan Koçak'ın tanıklığında gerçekleşti.
Koçak, o sırada dondurmacıda olduğunu ve hesabını ödemeye hazırlanırken aniden bağrışmalar duyduğunu ifade etti. "Günlük rutinimde sık sık Dispanser Caddesi'nde oturduğum için alışveriş yapıyordum. Hesabımı ödemeye giderken bir hengame oldu, sesler ve bağrışmalar duydum. Kafamı çevirdiğimde polislerin şahsı kovaladığını gördüm. Orada bulunan diğer insanlar da müdahalede bulunuyordu; bazıları şahsı tutmaya çalışıyor, diğerleri çelme takmaya gayret ediyordu. Ben de o refleksle tutmaya çalıştım. Kaçacağını görünce bir yumruk attım. Sonrasında zaten şahıs düştü. Olaylar da bir anda gelişti." şeklinde konuştu.
Koçak, "Dövüş sporlarıyla ilgileniyorum. Ancak aktif olarak, karıncaya bile zarar vermeyen bir insanım. Yolda biri bana bir şey dese bile yürümeye devam ederim." dedi.
Koçak, gelen tepkilere de değinerek, "İyi ve kötü yorumlar var. 'Ceza alırsın', 'Burası Türkiye' gibi yorumlarla karşılaştım. Ancak orada kolluk kuvvetlerinin bana 'Tutun, durdurun' dediğini duyduktan sonra gözüm karardı. Her şey 3 saniye içinde oldu. 'Düşüneyim, tutayım' diyecek zamanım yoktu. O an ne yapmam gerektiğini düşündüm ve yumruğumu attım. Bu şekilde gelişti." ifadelerini kullandı.
