Muğla Menteşe'de Salihpaşalar-Kafaca Bağlantı Yolu 17 Milyon TL ile Yenilendi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Salihpaşalar ile Kafaca mahallelerini birleştiren yol yapım çalışmaları tamamlandı. 17 milyon 953 bin 570 TL yatırım ile gerçekleştirilen proje, bölgeye modern ve güvenli bir ulaşım altyapısı kazandırdı.

Muğla Menteşe'de Salihpaşalar-Kafaca Bağlantı Yolu 17 Milyon TL ile Yenilendi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde Salihpaşalar ile Kafaca mahallelerini birleştiren yol yapım çalışmaları tamamlandı. 17 milyon 953 bin 570 TL yatırım ile gerçekleştirilen proje, bölgeye modern ve güvenli bir ulaşım altyapısı kazandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki ulaşım projelerini ihtiyaçlar doğrultusunda sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Menteşe ilçesindeki Salihpaşalar Mahallesi ile Kafaca ve Çiftlik mahallelerini birbirine bağlayan güzergâhta gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları sona erdi. Toplamda 17 milyon 953 bin 570 TL yatırım yapılan projede, bölgenin ulaşım altyapısı güçlendirildi.

Uygulanan çalışmalarla bin 500 metrelik güzergâhta plentmix temel serimi ve binder BSK serimi tamamlandı. Ayrıca, hendek betonu uygulamaları da devam ediyor. Bu yenilikler, mahalleler arası ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Kafaca Mahalle Muhtarı Mehmet Gürsel, yapılan çalışmanın bölge için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu yol bizim için çok önemli. Kafaca, Çiftlik, Çırpı, Meke ve Ören gibi yerlerin bağlantısını sağlıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun trafik yaşıyoruz. Sanayi bölgesinden gelen ağır tonajlı araçlar yolları bozuyordu. Asfalt çalışmaları yapılıyor, sıcak asfalt uygulamaları gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras'a, güvenli ve konforlu yollara katkılarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi'nden Cemal Dumanoğlu, "Menteşe ilçemizdeki yol çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Salihpaşalar ile Kafaca ve Çiftlik mahalleleri arasındaki 1500 metrelik güzergâhta, plentmix temel ve binder BSK serimi ile hendek betonu uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Sayın Ahmet Aras’ın, güvenli ve konforlu ulaşımı hedefleyen vizyonu doğrultusunda yol yapım ve düzenleme çalışmalarına il genelinde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın her noktasında günlük yaşamı kolaylaştıracak projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Aras, bugünü değil, geleceği de düşünerek yatırımlar planladıklarını, 2025 yılında 2 milyar 86 milyon TL bütçeyle 236 bin 800 metre yeni yol yapım ve 440 bin metre yol bakım onarım çalışmasını tamamlayacaklarını açıkladı. 2026 yılında ise 4 milyar 150 milyon TL’lik bütçe ile 521 bin metrenin üzerinde yol çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin