Muğla'da Sahte Sosyal Medya Hesapları Üzerinden Yapılan Operasyonda 1 Gözaltı Daha Gerçekleşti

Muğla'da sahte sosyal medya hesapları üzerinden yapılan hakaret, şantaj ve dezenformasyon soruşturmasında 1 kişi daha gözaltına alındı.

Muğla'da Sahte Sosyal Medya Hesapları Üzerinden Yapılan Operasyonda 1 Gözaltı Daha Gerçekleşti
Muğla'da sahte sosyal medya hesapları üzerinden yapılan hakaret, şantaj ve dezenformasyon soruşturmasında 1 kişi daha gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformları aracılığıyla şahıslara yönelik hakaret, tehdit ve şantaj yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda, sahte hesaplar üzerinden yürütülen faaliyetlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, daha önce de çok sayıda kişi sorgulanmış ve suç örgütü faaliyeti kapsamında değerlendirilen eylemler nedeniyle 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Son olarak, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Marmaris ilçesinde belirlenen bir adrese düzenledikleri operasyonda Y.K. isimli şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda, suç unsuru taşıdığı değerlendirilen birçok dijital materyal, bilgisayar, telefon ve depolama aygıtları incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan Y.K.'nin, daha önce tutuklanan K.K.'nin kardeşi olduğu öğrenildi. Emniyet birimleri, sahte hesapların arkasındaki bağlantıları ve bu hesaplar aracılığıyla yürütülen dezenformasyon faaliyetlerinin boyutlarını ortaya çıkarmak amacıyla teknik incelemelerini titizlikle sürdürüyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin