Niğde Bor'da 7 Yaşındaki Ömer Halis Demir, Şehidini Ziyaret Etti

7 yaşındaki Ömer Halis Demir, ismini taşıdığı kahraman şehidin kabrini ilk kez ziyaret etti. Niğde'nin Bor ilçesindeki ziyaret, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde gerçekleştirildi.

Niğde Bor'da 7 Yaşındaki Ömer Halis Demir, Şehidini Ziyaret Etti
7 yaşındaki Ömer Halis Demir, ismini taşıdığı kahraman şehidin kabrini ilk kez ziyaret etti. Niğde'nin Bor ilçesindeki ziyaret, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümünde, FETÖ’nün darbe girişiminde büyük bir kahramanlık sergileyen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kabri, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yer alıyor. Bu özel günde, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından birçok kişi, şehidin kabrini ziyaret ederek dua etti. Ziyaretlerde duygusal anlar yaşandı ve katılımcılar şehit Ömer Halisdemir’in anısına kabre karanfiller bıraktı.

Bu ziyaretlerin en dikkat çekici olanlarından biri ise Avusturya’nın Viyana kentinden gelen Demir ailesiydi. Aile, 15 Temmuz 2019 tarihinde dünyaya gelen çocuklarına, kahraman şehidin adını vererek Ömer Halis ismini koydu. Bugün 7 yaşına giren küçük Ömer Halis Demir, ismini taşıdığı kahramanın kabrini ilk kez ziyaret etti. Aile, bu ziyareti gerçekleştirme amacının, çocuklarının vatan için verdiği mücadeleyi öğrenmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ömer Halisdemir’in Türk milletinin gönlünde daima yaşayacağına inandıklarını belirttiler.

Bu özel günde, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi sakinleri de düzenlenen program kapsamında şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Huzurevi sakinleri, kabir başında Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti ve başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı. Bu tür ziyaretler, şehitlerin anısının yaşatılması ve toplumda vatan sevgisinin pekiştirilmesi adına büyük önem taşıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin