Ocak Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre bin kişi azalarak 3 milyon 861 bin kişi olduğu belirtildi.

10 Mart 2021 Çarşamba, 11:28
Ocak Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı
-

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %12,2 seviyesinde gerçekleşti

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı İşgücü Araştırması’nda 2021 Ocak ayından itibaren, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile eş zamanlı olarak; Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 19. Çalışma İstatistikçileri Konferansı (ICLS) kararlarına ve ilgili AB tüzüğüne uyum sağlamak amacıyla yeni düzenlemelere geçildiği belirtildi. 19. ICLS ile birlikte işgücü piyasasındaki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek amacıyla, istihdam ve işsizliğe ek olarak tamamlayıcı göstergelerin tanımlandığı; AB İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanmakta olan bu tamamlayıcı göstergelere bültende yer verilmeye başlandığı belirtildi. Üçer aylık hareketli ortalamalar olarak aylık yayımlanan işgücü istatistiklerinin, 2021 Ocak ayından itibaren bağımsız aylık tahminler olarak yayımlanacağı ifade edildi.

Yapılan değerlendirmede, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre bin kişi azalarak 3 milyon 861 bin kişi olduğu; işsizlik oranının ise 0,4 puanlık azalış ile %12,2 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı %43,8 oldu

İstihdam edilenlerin sayısının 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 822 bin kişi artarak 27 milyon 706 bin kişi, istihdam oranının ise 1,2 puanlık artış ile %43,8 olduğu belirtildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı %49,9 olarak gerçekleşti

Açıklamada, işgücünün 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 821 bin kişi artarak 31 milyon 567 bin kişi, işgücüne katılma oranının ise 1,2 puanlık artış ile %49,9 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Genç nüfusta işsizlik oranı %24,7, istihdam oranı %30,1 oldu

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalışla %24,7, istihdam oranının 0,5 puan artarak %30,1 olduğu bildirildi. Bu yaş grubunda işgücüne katılma oranının ise bir önceki aya göre 0,2 puan artarak %39,9 seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdamın %54,5’i hizmet sektöründe yer aldı

Ocak ayında istihdam edilenlerin sayısının bir önceki aya göre tarım sektöründe 366 bin kişi, sanayi sektöründe 14 bin kişi, hizmet sektöründe 451 bin kişi artarken inşaat sektöründe 9 bin kişi azaldığı; İstihdam edilenlerin %18,6’sının tarım, %21,1’inin sanayi, %5,8’inin inşaat, %54,5’inin ise hizmet sektöründe yer aldığı belirtildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı %29,1 oldu

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranının 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %29,1 olduğu bildirildi. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranının %19,7 iken, potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranının %22,5 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmamış işsizlik oranı %13,4, istihdam oranı %42,9 oldu

Yapılan açıklamada, mevsim etkisinden arındırılmamış işsizlik oranının bir önceki yılın aynı ayına göre 0,7 puan azalarak %13,4 olduğu; işsiz sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre 226 bin kişi azalarak 4 milyon 194 bin kişi olarak gerçekleştiği belirtildi.

Mevsim etkisinden arındırılmamış istihdam oranının bir önceki yılın aynı ayına göre 0,6 puan azalarak
%42,9 olduğu; istihdam edilenlerin sayısının 162 bin kişi artarak 27 milyon 115 bin kişi olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”