"Ortadoğu’da Covid 19 Önlemleri"

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, Covid 19 Corona Virüsü ile ilgili Sağlık Kurulu oluşturdu. Toplantının ardından hastanede pandemi bölümü oluşturuldu.

23 Mart 2020 Pazartesi, 13:48
"Ortadoğu’da Covid 19 Önlemleri"
-

Yaklaşık üç aydır Ülkemizi ve tüm dünyayı tesiri altına alan Covid 19 Corona Virüsü salgını ile ilgili, kamu hastanelerinden sonra Mersin’in en büyük erişkin yoğun bakım ünitesine sahip Özel Mersin Ortadogu Hastanesi’de Sağlık Bakanlığının kararları doğrultusunda pandemi bölümü oluşturdu.
“SAĞLIK KURULU OLUŞTURULDU”
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, Göğüs Hastalıkları uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı, Anestesi ve Reanimasyon uzmanı ve 20 hekimden oluşan Sağlık Kurulu oluşturdu. Sağlık kurulu yaptığı toplantının ardından hastanede pandemi bölümünü ile ilgili önlemleri alınmasına karar verdi. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Engin Şahin, Covid 19 Corona virüsüne karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
“BİNAYI İKİYE BÖLDÜK”
Mersin’de pandemiye fiziki şartları en uygun olan tek hastane olduklarını ifade eden Şahin, “Hastanemiz de iki bina bulunuyor. Hastanemizi ikiye böldük. Giriş ve ve çıkışları ayırdık. Hastaneye gelen her hastamızın girişlerde ateş ölçümleri yapılıyor. Bu hastalarımızın bilgileri alınarak triyaj uygulaması yapılıyor. Ardından gerekli işlemlerini yaparak durumuna göre hareket ediliyor” Dedi.
“HER İKİ BÖLÜMDE HİZMET VERİYORUZ”
Hem pandemi bölümü hem de normal bölümde acil servis, yoğun bakım ünitesi, ameliyathanelerin bulunduğunu ifade eden Şahin, “Her iki bölümümüzde uygulamalarımız devam ediyor.Hastane olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak tüm hekim ve personelimizle Mersin'imize hizmete etmeye devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı