OSB Otoyol Çilesi Bitmiyor

MESİAD Başkanı Hasan Engin, MTOSB’de ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için yapımına başlanan OSB-Otoyol bağlantı çalışmalarının aradan geçen yıllara rağmen tamamlanamamasının bölgede büyük problemlere neden olduğuna dikkat çekti.

03 Mart 2020 Salı, 11:13
OSB Otoyol Çilesi Bitmiyor
-

Engin, “Çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor. OSB-Otoyol bağlantı yolu düşük bir bütçeyle tamamlanamazken, Akkuyu NGS bağlantı kavşağına çok daha büyük bir bütçe ayrıldı. Projenin çok fazla umursanmadığını düşünüyor, ivedilikle tamamlanması için başta merkezi hükümet olmak üzere yerel yöneticilerimizden de gerekli desteği bekliyoruz” dedi.
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, yapımı devam eden D-400 OSB-Otoyol bağlantı çalışmalarını yerinde inceledi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için yapımına başlanan OSB-Otoyol bağlantı kavşağının 2019 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini anımsatan Başkan Engin, “MTOSB’ye D-400 karayolu dışında ulaşım olmamasından dolayı yaşanan sorunları gidermek için yapımına başlanan otoyol bağlantı kavşağı çalışmaları aradan geçen yıllara rağmen hala tamamlanamadı. Çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor. Akkuyu NGS bağlantı yolu için ayrılan proje tutarının 98 milyon TL olduğu, bugüne kadar ise 40 milyon TL’sinin harcandığı belirtiliyor. Aynı yol için 2020 yılında ayrılan kaynağın ise 29 milyon 399 bin lira olduğu belirtiliyor. Yıllardır bölgenin sorunlarının giderilmesi için aciliyeti olan OSB-otoyol bağlantı kavşağı için 2020 yatırım programında 1 milyon TL ayrıldı. OSB-Otoyol bağlantı kavşağı düşük bir bütçeyle tamamlanamazken, Akkuyu NGS bağlantı kavşağına çok daha büyük bir bütçe ayrıldı. Projenin çok fazla umursanmadığını düşünüyor, ivedilikle tamamlanması için başta merkezi hükümet olmak üzere yerel yöneticilerimizden de gerekli desteği bekliyoruz” dedi. Başkan Engin, Otoyol-Liman kavşağında bulunan alın gişelerinin de OSB kavşağına alınması gerektiğinin vurgusunu yaptı.
“İŞ İNSANLARI İŞ YERLERİNE GELMEKTEN BİLE MUZDARİP”
Başkan Engin, 11,7 kilometre olan ve karayolu ağına alınması ile D-400 ve otoyol arasında bağlantı sağlanması hedeflenen OSB-Otoyol bağlantı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte D-400 karayolunun trafik yükünün de azalacağını kaydetti. Projede çalışmaların hızlı ve gerekli şekilde ilerlemediğini gözlemlediklerini dile getiren MESİAD Başkanı Engin, şunları söyledi: “OSB’ye ulaşım zor durumda ve iş insanları iş yerlerine gelmekten bile muzdarip. Bölgede büyük problemler yaşanıyor. Çalışmalar yeterli değil. Projenin bu sene de tamamlanmasını umuyoruz. Otoyol- Liman kavşağında bulunan “paralı alın gişelerinin”, OSB kavşağına alınması gerekiyor. Mevcut ihale kapsamında yapılması gerekmekle beraber, çalışma alanları ile yerleşim alanları arası, parasız çevre yolu niteliğinde olmalıdır. Yapılan çalışmalara yerel yöneticiler de destek vermeli ve tamamlanması için çalışmalıdır.”
“MERSİN LOBİSİNİ PROJELERE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”
MTOSB’ye hizmet vermesi planlanan OSB-Otoyol bağlantı kavşak çalışmalarının ve kamulaştırma sürecinin tamamlandığını anımsatan Başkan Engin, “2 bin 500 metre uzunluğundaki kavşak projesi yol yapım çalışmaları devam ediyor. Şu anda iş makinaları o bölgede çalışıyor. MTOSB 1. bölgeye hizmet verecek 2 bin 500 metrelik bağlantı sonrasında, 2 ve 3. bölgelere de hizmet verecek. Yolun kalan 8 kilometrelik kısmı ise ihale edilmiş durumda. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Ancak çalışmalar yavaş ilerliyor. MESİAD olarak bu sorunu yıllardan beri dile getiriyor ve Mersin lobisini projelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ancak çalışmaların yeterli seviyede olmadığını görüyoruz. Bağlantı yolunun yıl içerisinde tamamlanmasını ümit ediyoruz. Bu nedenle başta merkezi hükümet olmak üzere yerel yöneticilerimizden de gerekli desteği bekliyoruz. Tüm Mersinlilerin de bu projeye sahip çıkması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
OSB Otoyol Çilesi Bitmiyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti