Osmaniye Zorkun Yaylası, Yaz ve Kış Aylarında Turizm Çekiyor

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası, yazın serin havası ile kışın kar manzarasıyla dört mevsim ziyaretçileri ağırlıyor. Esnaf, yaylanın her sezon turizm potansiyelinden faydalanmak istiyor.

Osmaniye Zorkun Yaylası, Yaz ve Kış Aylarında Turizm Çekiyor
Osmaniye'nin Zorkun Yaylası, yazın serin havası ile kışın kar manzarasıyla dört mevsim ziyaretçileri ağırlıyor. Esnaf, yaylanın her sezon turizm potansiyelinden faydalanmak istiyor.
Google News'te Abone Ol

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası, Türkiye’nin en büyük yaylaları arasında yer alıyor ve çevre illerden gelen turistleri ağırlıyor. Yaz aylarında serin havasıyla sıcaktan bunalan ziyaretçilere rahat bir nefes aldıran bu doğal alan, kış boyunca da kar manzarasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Yaylada hizmet veren esnaf, artan ziyaretçi sayısının bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, yapılacak tanıtım ve yatırımlarla Zorkun Yaylası’nın yıl boyunca cazibe merkezi haline gelmesini istiyor.

Esnaf, dört mevsim turizmin gelişmesiyle birlikte istihdamın artacağını ve bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan canlanacağını vurguladı. Yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akışının olduğunu belirten esnaf Reşit Durgar, "Yaz aylarında burası oldukça kalabalık oluyor. Kışın da burada kalıyoruz. Yaylaya gelenlerin mağdur olmaması için yılın her döneminde hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi. Gözlemlerine göre, Zorkun’un doğal güzellikleri, sağlık açısından da fayda sağlıyor. Durgar, "Burada 12 ay kalan biri olarak, daha önce yaşadığım rahatsızlıklarım şu an yok" ifadelerini kullandı.

Diğer bir esnaf Murat Altun ise, yaz aylarında Zorkun Yaylası’nın nüfusunun Osmaniye merkez nüfusunu geçtiğini ve bu nedenle yoğun bir kalabalık yaşandığını söyledi. Altun, "Amacımız, vatandaşlarımızın kömbemizden tatmalarıdır. Zorkun Yaylası'nın rakımı yaklaşık bin 650 metredir ve yaz-kış kömbe üretimi yapıyoruz" diye konuştu. Yaylada sunulan hizmetin sadece bir iş değil, aynı zamanda bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Altun, Zorkun’un temiz havası ve berrak suyu sayesinde kömbenin lezzetinin arttığını belirtti. Son olarak, kış aylarında gelen müşterilerin eli boş gitmemesi için özen gösterdiklerini dile getirdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin