Pazaryeri Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkulu bir kutlama ile gerçekleştirildi. Törende gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Pazaryeri Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkulu bir kutlama ile gerçekleştirildi. Törende gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi.
Google News'te Abone Ol

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören, Türk bayrakları ile süslenmiş İlçe Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Kutlamaya katılanlar arasında gaziler, şehit yakınları ve öğrenciler yer aldı. Pazaryeri Kaymakamı Muhammed Mustafa Kara ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, vatandaşların bayramını kutlayarak çocuklara Türk bayrağı hediye etti. Törende öğrenciler, şiirler okuyarak ve halk oyunları sergileyerek etkinliğe renk kattı. Vatandaşlar, sunulan gösterilere alkışlarla destek verdi. Program sonunda, çeşitli yarışmalarda ve spor branşlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kaymakam Muhammed Mustafa Kara, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in tarihsel önemine değindi. Kara, "Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşunun simgesidir." dedi. Ayrıca gençlere hitap ederek, "Cumhuriyetimizin teminatı olan genç nesiller, geleceğin mimarlarıdır. Kendinizi iyi yetiştirin ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyın." ifadelerini kullandı. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anılarak, kahraman gazilere sağlık dileklerinde bulunuldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin