Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek

Mersin'de pedallar Caretta Kaplumbağaları için çevrilecek

05 Ekim 2018 Cuma, 15:12
Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bisikletli Gezginler Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen 5’nci Caretta Bisiklet Festivali Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile başladı. Başkan Kocamaz, hem festivale hem de bisiklet sporuna gönül verenlere destek vermek amacıyla festivalde bisiklet sürdü.
Mersin'in yıllardır ev sahipliği yaptığı Caretta Caretta kaplumbağalarının bilinirliğini artırmak, kaplumbağaların korunmasını sağlarken bisiklet sporunun da yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen festival Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı.
Başkan Kocamaz, “Mersin’in tanıtımında önemli bir festival”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz festival açılışında yaptığı konuşmasında, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her türlüsüne destek vererek Mersin’e ilkleri yaşatmaya gayret ediyoruz. Düzenlediğimiz Uluslararası maratonlarımız Mersin’e kazandırdığımız en önemli spor etkinlileri arasında yerini alıyor. Tabi ki bunun yanında değişik spor dallarına ve spor kulüplerine verdiğimiz desteklerle gençleri spor etrafında birleştirmeyi amaç ediyoruz. Bu turnuvanın da farklı şehirlerden gelen sporcuların Mersini tanımasında, farklı bölgelerini görmesinde ve bizim asıl amacımız olan Caretta Caretta kaplumbağalarının bilinirliğinin ve korunmasının artmasında önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bu festivalde emeği geçen Mersin Bisiklet Gezginleri Derneği’ne ve bisiklet sporuna gönül veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin'in doğasını, kültürünü, misafirperverliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale Mersin dâhil olmak üzere 16 ilden 15-60 yaş arası 175 bisiklet gezgini katıldı. 5-6-7 Ekim tarihleri boyunca gün sürecek olan festivalde bisiklet tutkunları 3 gün boyunca Mersin’in tarihini, turistik yerlerini ve doğasını keşfedecekler.
“Bu festival bir sosyal sorumluluk projesi”
Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir ise festival hakkında bilgi verirken, her yıl katılımın arttığına ve geri dönüşlerinin oldukça olumlu olduğuna değinerek, “Biliyorsunuz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir desteği ile bu festivali yapıyoruz. Bundan da çok mutluyuz. Bu yıl festivalimize katılım yüksek. Arkadaşlarımızla birlikte Çok keyifli bir yolculuk yapacağız. Zaten festival sonrası geri dönüşler çok olumlu, çok güzel oluyor. Organizasyonumuz gerçekten çok güçlü bir organizasyon. Büyükşehir Belediyemiz ve derneğimizin ortaklaşa yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesi. Geri dönüşler çok iyi. Yemeklerimizi çok seviyorlar. Sıcak kanlı insanlarımızı çok seviyorlar. Bu yıl da oldukça keyifli bir festival olacağına inanıyorum ” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dernek başkanı Özenir’in Başkan Kocamaz'a teşekkür plaketi sunmasının ardından, verilen startla birlikte 175 bisikletçi Mersin’i karış karış gezmek için yola koyuldu.
Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek
Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek
Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek
Pedallar Caretta Kaplumbağaları İçin Çevrilecek

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”